Tort cu nuca

de Alexandra Burz in Torturi, 19 Noi 2013 | 1999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 plicuri de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri crema pt prajituri Dr Oetker cu aroma de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 300 gr nuca taiata marunt (eu am facut-o cu robotul de bucatarie)
  • 4-5 linguri zahar praf
  • Pentru sirop:
  • 750 ml apa
  • 2 esente de rom
  • 100 ml visinata
  • 2-3 linguri de zahar
  • Pentru decor:
  • 75 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar praf
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Blatul:


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt. Cand spuma este tare se adauga galbenusurile, faina si nuca treptat, amestecandu-se usor de sus in jos. Se pune intr-o forma de copt tapetata cu putin unt si faina, dupa care se da la foc pt 25-30 minute


Crema:


Intr-un bol se pune laptele rece de la frigider, se adauga praful pentru crema, 4-5 linguri de zahar pudra si se mixeaza pentru 3 minute conform instructiunilor de pe plic. Cand s-a intarit se adauga nuca si se amesteca usor de sus in jos pana la omogenizare


Siropul:


Intr-un vas mai inalt se pune apa, esenta de rom, zaharul si visinata si se amesteca pana la omogenizare (pana se topeste zaharul)


Crema pt decor:


Se amesteca untul moale cu cacaua si zaharul pudra pana la formarea unei creme omogene


Asamblare:


Blatul se taie in doua parti egale. Se insiropeaza partea de jos, se adauga crema cu nuca, se pune si cel de al doilea blat, se insiropeza si se pune restul cremei. Se decoreaza dupa placul fiecaruia



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

19.11.2013, 21:51

iri_iri 1

19.11.2013, 22:10

Alexandra Burz 1

26.11.2013, 11:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)