Tort de biscuiti (Pentru Halloween)

de AndrutzaP in Torturi, 31 Oct 2016 | 1599 vizualizari

 

   Salamul de biscuiti este unul dintre deserturile noastre preferate. Am schimbat putin ingredientele si "modul de prezentare". Si, daca tot era Halloween, l-am si ornat ca atare.

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti
  • 250 g unt
  • 50 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • cafea (eu am folosit cafea cu lapte indulcita)
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri cirese din dulceata
  • 1 lingura fulgi de cocos
  • glazura de ciocolata neagra
  • 2 linguri zahar pudra (pentru decor)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti (Pentru Halloween):

Pentru inceput lasam untul la temperatura camerei. Trebuie sa fie atat de moale cat sa poata fi mixat.


Mixam untul cu zaharul pudra pana se omogenizeaza bine. Adaugam cacaoa si amestecam in continuare.


Separat, rupem biscuiti bucatele potrivite si-i inmuiem cu cafea. Incorporam biscuiti in crema si ii omogenizam bine. Pastram separat 2-3 linguri de crema.


Intr-un vas rotund de aprox 18 cm asezam compozitia astfel: 1/2 din crema, fulgii de cocos, ciresele din dulceata si restul din crema.


Ne asiguram ca sunt asezate uniform si bagam la frigider pentru 2-3 ore sau pana se intareste bine tortul.


Scoatem tortul din tava si ornam cu crema pastrata. Mai lasam la frigider cat sa se intareasca crema de deasupra si apoi glazuram.


Dupa ce s-a intarit si glazura, ornam dupa preferinta.


Serviti cu placere

 

TIPS-URI

1

eu am folosit glazura "la plic", dar la fel de bine putem folosi glazura facuta in casa, sau putem lasa numai cu crema pastrata separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti (Pentru Halloween)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

anca_rm 1

01.11.2016, 14:26

fain

mihaelar63 1

01.11.2016, 16:35

Felicitari . Uite asa clasicul devine super-senzational

AndrutzaP 1

02.11.2016, 10:30

Multumesc mult dragilor!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti