Tort de biscuiti (Pentru Halloween)

de AndrutzaP in Torturi, 31 Oct 2016 | 1176 vizualizari

 

   Salamul de biscuiti este unul dintre deserturile noastre preferate. Am schimbat putin ingredientele si "modul de prezentare". Si, daca tot era Halloween, l-am si ornat ca atare.

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti
  • 250 g unt
  • 50 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • cafea (eu am folosit cafea cu lapte indulcita)
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri cirese din dulceata
  • 1 lingura fulgi de cocos
  • glazura de ciocolata neagra
  • 2 linguri zahar pudra (pentru decor)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti (Pentru Halloween):

Pentru inceput lasam untul la temperatura camerei. Trebuie sa fie atat de moale cat sa poata fi mixat.


Mixam untul cu zaharul pudra pana se omogenizeaza bine. Adaugam cacaoa si amestecam in continuare.


Separat, rupem biscuiti bucatele potrivite si-i inmuiem cu cafea. Incorporam biscuiti in crema si ii omogenizam bine. Pastram separat 2-3 linguri de crema.


Intr-un vas rotund de aprox 18 cm asezam compozitia astfel: 1/2 din crema, fulgii de cocos, ciresele din dulceata si restul din crema.


Ne asiguram ca sunt asezate uniform si bagam la frigider pentru 2-3 ore sau pana se intareste bine tortul.


Scoatem tortul din tava si ornam cu crema pastrata. Mai lasam la frigider cat sa se intareasca crema de deasupra si apoi glazuram.


Dupa ce s-a intarit si glazura, ornam dupa preferinta.


Serviti cu placere

 

TIPS-URI

1

eu am folosit glazura "la plic", dar la fel de bine putem folosi glazura facuta in casa, sau putem lasa numai cu crema pastrata separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti (Pentru Halloween)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

anca_rm 1

01.11.2016, 14:26

fain

mihaelar63 1

01.11.2016, 16:35

Felicitari . Uite asa clasicul devine super-senzational

AndrutzaP 1

02.11.2016, 10:30

Multumesc mult dragilor!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti