Savarina Maria

de maria_claudia in Torturi, 8 Sep 2010 | 3759 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 5 oua .
  • 5linguri de zahar.
  • 5 linguri pesmet.
  • 1lingura faina.
  • zahar vanilat.  
  • Crema.
  • 300ml frisca lichida.
  • 6linguri zahar.
  • zahar vanilat.
  • Sirop .
  • 250 ml apa
  • 150 gr zahar .
  • esenta rom                                                                   
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina Maria:

BLAT.


se separa albusurile de galbenusuri.galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga pesmetul, faina, zaharul vanilat, coaja de lamaie, apoi se adauga albusurile batute spuma amestecand usor. Compozitia se pune intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit 30 minute .


Crema .


Smantana trebuie sa fie foarte rece . Se mixeaza la treapta a 2 impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.


Blatul racit se taie in doua, se insiropeza cu siropul facut din apa ,zahar si esenta. Se pune frisca, apoi urmatorul blat .


Pentru decor un plic tort-gelee rosu facut dupa instructiunile de pe plic si frisca .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina Maria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Sidy 1

10.09.2010, 07:57

La multi ani si bine ai venit ! la minunatul tort nu am mai ajuns ca au papat fetele tot...

Julie 1

10.09.2010, 08:26

LA multi ani! Mai ai si pentru intarziati?

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:52

foarte buuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort nemtesc cu branza