TORT DE CAPSUNI CU FISTIC

de Roda in Torturi, 18 Mai 2009 | 4717 vizualizari

 

Este sezonul capsunilor, deci, zilnic imi incant familia cu cate o prajitura noua.Iata una dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri de ou,
  • 1 lingura suc de lamaie,
  • 150g.zahar pudra,
  • 80g.fistic;
  • Pentru crema:
  • 4 foi de gelatina,
  • 500g.capsuni,
  • 4dl.frisca,
  • 50g.zahar praf,
  • 20g.fistic,frunzulite de lamaita pentru ornat;
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE CAPSUNI CU FISTIC:

u

(12 felii/1 ora)

1.Se taie 2 hartii de copt cu diametrul de 26 cm.Se preincalzeste cuptorul la 100*C.

2.Se prepara blatul:albusurile de ou se bat spuma cu putina sare si cu sucul de lamaie se pune pe bain-marie ,batand mereu cu telul.Si incorporeaza zaharul,putin cate putin si ,in final, fisticul.1/2 din compozitie se pune pe o hartie  de copt, cealalta pe a doua hartie.Se pun pe rastelul cuptorului  si se lasa 35 de minute.Inca 3 ore se lasa in cuptorul oprit pentru ca sa se usuce.Din cand in cand , se aprinde cuptorul pentru 5 minute, ca sa nu se raceasca de tot, apoi iarasi se stinge.

3.Gelatina se inmoie in apa .Capsunile se spala , se scurg, se taie in doua .Se pune prima foaie de tort intr-o forma rotunda de tort, peste se aseaza capsunile taiate.

4.Se bate frisca cu zaharul pudra.Gelatina se amesteca cu o lingura de apa fierbinte ,apoi cu putina frisca si se incorporeaza in frisca batuta.1/2 din frisca se pune peste o parte din capsuni, se netezeste, se acopera cu al doilea blat,peste care se pune frisca ramasa si se aranjeaza capsunile  ramase si se tine la rece, in frigider 2 ore.

5.La servire , se orneaza cu fistic taiat bucati si frunzulite de lamaita.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE CAPSUNI CU FISTIC" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si capsuni