TORT DE CAPSUNI CU FISTIC

de Roda in Torturi, 18 Mai 2009 | 2618 vizualizari

 

Este sezonul capsunilor, deci, zilnic imi incant familia cu cate o prajitura noua.Iata una dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri de ou,
  • 1 lingura suc de lamaie,
  • 150g.zahar pudra,
  • 80g.fistic;
  • Pentru crema:
  • 4 foi de gelatina,
  • 500g.capsuni,
  • 4dl.frisca,
  • 50g.zahar praf,
  • 20g.fistic,frunzulite de lamaita pentru ornat;
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE CAPSUNI CU FISTIC:

u


(12 felii/1 ora)


1.Se taie 2 hartii de copt cu diametrul de 26 cm.Se preincalzeste cuptorul la 100*C.


2.Se prepara blatul:albusurile de ou se bat spuma cu putina sare si cu sucul de lamaie se pune pe bain-marie ,batand mereu cu telul.Si incorporeaza zaharul,putin cate putin si ,in final, fisticul.1/2 din compozitie se pune pe o hartie de copt, cealalta pe a doua hartie.Se pun pe rastelul cuptorului si se lasa 35 de minute.Inca 3 ore se lasa in cuptorul oprit pentru ca sa se usuce.Din cand in cand , se aprinde cuptorul pentru 5 minute, ca sa nu se raceasca de tot, apoi iarasi se stinge.


3.Gelatina se inmoie in apa .Capsunile se spala , se scurg, se taie in doua .Se pune prima foaie de tort intr-o forma rotunda de tort, peste se aseaza capsunile taiate.


4.Se bate frisca cu zaharul pudra.Gelatina se amesteca cu o lingura de apa fierbinte ,apoi cu putina frisca si se incorporeaza in frisca batuta.1/2 din frisca se pune peste o parte din capsuni, se netezeste, se acopera cu al doilea blat,peste care se pune frisca ramasa si se aranjeaza capsunile ramase si se tine la rece, in frigider 2 ore.


5.La servire , se orneaza cu fistic taiat bucati si frunzulite de lamaita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE CAPSUNI CU FISTIC" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

luminita20_2006 1

20.05.2009, 07:21

mmmm...ce bine suna

yammy 1

20.05.2009, 15:48

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort ,,Krem a la krem,,