Tort cu lamaie

de Adele in Torturi, 22 Mar 2014 | 1025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 100 gr zahar.
  • 4 linguri faina .
  • 2 linguri de ulei.
  • 1 praf de copt.
  • 1 iaurt.
  • Crema:
  • 500 ml lapte.
  • 6 ling faina.
  • 2 oua.
  • 100 gr zahar.
  • esenta de lamaie sau o lamaie.
  • 50 unt.
  • Pentru ornat : frisca cu ciocolata .
  • Sirop: un pahar de apa ,50 gr zahar,esenta de lamaie sau coarja si zeama de lamaie.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie:

Blatul: Se bat ouale cu zaharul si uleiul,se adauga iaurtul,faina si praful de copt.Se da compozitia, pusa intr-o forma de tort, la cuptor pentru 20 - 30 min la 180 °.


Crema : laptele se pune pe foc cu jumatate din zahar si esenta sau sucul+ coaja de lamaie.Intr-un vas amestecam ouale cu zaharul si faina.Luam laptele de pe foc si adaugam usor crema de oua amestecand in continuu.Punem cratita pe foc si continuam la foc mic sa fierbem crema pana va ajunge la consistenta dorita.Oprim focul si adaugam untul ,amestecam bine si lasam la racit.


Sirop: Fierbem la foc mediu apa cu zaharul si esenta sau zeama de lamaie + coaja pana da in clocot(5 min ).Lasam sa se raceasca.


Blatul racit il taiem in doua il insiropam ,adaugam crema si cealalta parte de blat.Insiropam si partea superioara apoi dam la rece pentru cateva minute.


Intre timp Batem frisca si adaugam 2 linguri de ciocolata (topita sau crema de ciocolata) Cu aceasta crema invelim tortul si decoram dupa gust :D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Adele 1

22.03.2014, 19:39

Rocsi 1

22.03.2014, 20:27

Imi plac mult cremele de lamaie

Adele 1

22.03.2014, 20:33

si eu sunt foarte usoare si gustoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si lapte condensat