Tort cu lamaie

de Adele in Torturi, 22 Mar 2014 | 1430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 100 gr zahar.
  • 4 linguri faina .
  • 2 linguri de ulei.
  • 1 praf de copt.
  • 1 iaurt.
  • Crema:
  • 500 ml lapte.
  • 6 ling faina.
  • 2 oua.
  • 100 gr zahar.
  • esenta de lamaie sau o lamaie.
  • 50 unt.
  • Pentru ornat : frisca cu ciocolata .
  • Sirop: un pahar de apa ,50 gr zahar,esenta de lamaie sau coarja si zeama de lamaie.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie:

Blatul: Se bat ouale cu zaharul si uleiul,se adauga iaurtul,faina si praful de copt.Se da compozitia, pusa intr-o forma de tort, la cuptor pentru 20 - 30 min la 180 °.


Crema : laptele se pune pe foc cu jumatate din zahar si esenta sau sucul+ coaja de lamaie.Intr-un vas amestecam ouale cu zaharul si faina.Luam laptele de pe foc si adaugam usor crema de oua amestecand in continuu.Punem cratita pe foc si continuam la foc mic sa fierbem crema pana va ajunge la consistenta dorita.Oprim focul si adaugam untul ,amestecam bine si lasam la racit.


Sirop: Fierbem la foc mediu apa cu zaharul si esenta sau zeama de lamaie + coaja pana da in clocot(5 min ).Lasam sa se raceasca.


Blatul racit il taiem in doua il insiropam ,adaugam crema si cealalta parte de blat.Insiropam si partea superioara apoi dam la rece pentru cateva minute.


Intre timp Batem frisca si adaugam 2 linguri de ciocolata (topita sau crema de ciocolata) Cu aceasta crema invelim tortul si decoram dupa gust :D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Adele 1

22.03.2014, 19:39

Rocsi 1

22.03.2014, 20:27

Imi plac mult cremele de lamaie

Adele 1

22.03.2014, 20:33

si eu sunt foarte usoare si gustoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Tort de bezea cu coacaze