Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura

de xana in Torturi, 20 Noi 2017 | 4095 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 170 gr margarina sau unt
  • 250 gr faina
  • 50 ml frisca lichida neindulcita
  • 100 ml lapte
  • 50 gr iaurt natural
  • 50 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Crema:

  • 1 cutie de lapte condensat
  • 5 linguri ciocolata praf
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri dulceata de zmeura
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura:

Pentru blat, batem albusurile cu un praf de sare, pana se obtine o spuma tare.

Margarina la temperatura camerei se mixeaza si ea impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam galbenusurile unul cate unul, fara a ne opri din mixat.

Amestecam faina cu praful de copt si cacaua, iar iaurtul il amestecam cu laptele.

Peste margarina incepem sa adaugam doua linguri din faina cu cacao si amestecam, apoi o treime din laptele cu iaurt si amestecam din nou. Repetam pana terminam, atat faina cat si laptele. La final incorporam cu grija albusurile cu ajutorul unei spatule si miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (20 cm diametru) unsa cu putina margarina si tapetata cu faina, apoi o dam la cuptor la 180ºC pana cand trece testul scobitorii.

Pentru crema amestecam laptele condensat cu ciocolata si cele doua linguri de ulei si le punem la foc mic pana se ingroasa putin (dureaza intre 5 si 10 minute) amestecand mereu.

 Cand blatul s-a racit, il taiem si ungem una din jumatati cu dulceata de zmeura, apoi cu jumatate din cantitatea de crema. Punem deasupra cealalta jumatate de blat apoi restul de crema.

Decoram dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere