Tort cu crema de lamaie

de mihaelaM in Torturi, 24 Apr 2011 | 2661 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PT BLAT
  • 5 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • sare
  • CREMA
  • 1plic crema de lamaie
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • SIROP
  • 500 ml apa
  • 1 cana zahar
  • zeama de la o lamaie
  • PT ORNAT
  • 1 plic spuma pt frisca
  • 200 ml lapte
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie:

Mai intai am preparat blatul.Am separat albusurile si le-am batut spuma tare , am adaugat putin cate putin zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare, iar la urma faina in ploaie. Am uns cratita cu ulei si am tapetat-o cu putina faina si am dat la cuptor(45min).


Crema am amestecat-o cu laptele ,fiert si racit ,zaharul si am batut cu mixerul la viteza mare 3mindupa care am dat-o la rece.


Cu frisca am procedat la fel.


Siropul l-am pus la fiert timp de 20min iar cand s-a mai racit am adaugat zeama de lamaie.


Tortul dupa ce s-a racit si el l-am taiat in trei si l-am insiropat dupa care i-am adaugat si crema,iar la urma frisca si am presarat putina nuca de cocos verde.Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mamaieelena 1

27.04.2011, 09:19

mihaelaM 1

27.04.2011, 11:25

mamaie

adry88 1

31.05.2011, 16:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu banane si frisca