Desert tort cu ciocolata, fistic si ness

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 25 Aug 2017 | 2337 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g unt
  • un praf de sare

Crema cu fistic:

  • 1 l lapte
  • 250 g ciocolata alba
  • 4 linguri de zahar
  • 100 g amidon
  • 200 g unt
  • 100 g fistic copt si decojit
  • 50 g zahar pentru caramelizat fisticul

Crema de ness:

  • 200 g crema de branza
  • 3 pliculete ness
  • 120 g unt
  • zahar pudra dupa gust

Sirop pentru blat:

  • 200 ml apa calda
  • 1 plic ness
  • 2-3 linguri de zahar

Pentru ornat:

  • 300 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 trufe de ciocolata
  • 30 g ciocolata neagra topita cu o lingurita unt si o lingura frisca lichida
  • 10 biscuiti petit beurre
  • 70 g fistic copt si maruntit
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata, fistic si ness:

Pentru blat: topim ciocolata cu untul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Mixam galbenusurile. Peste galbenusuri adaugam ciocolata topita cu untul, albusurile spuma, apoi faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia in tava cu hartie de copt si coacem 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt. Eu am facut un blat dreptunghiular pe care l-am taiat fasii si am format un tort spirala.

Pentru crema cu fistic: intr-un vas amestecam cele 4 lingri de  zahar cu amidonul si adaugam treptat laptele amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Punem vasul pe foc mediu si amestecam continuu pana se ingroase crema. Dam vasul de pe foc si adaugam treptat ciocolata alba rupta bucatele si untul. In crema rece adaugam si fisticul caramelizat maruntit.

Am caramelizat 50 g zahar, am adaugat fisticul, am rasturnat pe o planseta umeda, apoi am maruntit fisticul.

Pentru crema de ness: am pus  toate ingredientele intr-un vas si am mixat.

Blatul meu a iesit foarte inalt si l-am taiat in doua,apoi am taiat fasii fiecare bucata de blat, am stropit-o cu siropul de ness, am pus crema de fistic pe fiecare fasie de blat si am format un tort spirala.

Peste tort am distribuit crema de ness, apoi biscuitii inmuiati in ness.

Peste biscuiti si pe marginile tortului am distribuit ciocolata alba. Am tapetat marginile tortului cu fistic copt si maruntit. Din ciocolata neagra am facut cele doua spirale pe care le-am folosit pentru ornat. intre cele doua spirale am presarat putin fistic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata, fistic si ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (17)

Cofetarul Vesel 1

29.08.2017, 11:24

mirela0911 1

31.08.2017, 22:18

Ce bun trebuie sa fie!

miki_a 1

02.09.2017, 12:41

Waw! Ce deliciuuuuu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole, de post
  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si piscoturi