Tort Pian

de miremirc in Torturi, 9 Feb 2012 | 15555 vizualizari

 

by Amalia

 

INGREDIENTE

  • Blat : 
  • 5 oua
  • 80 g zahar
  • 50 g nuci macinate
  • 24 g cacao
  • 80 g faina
  • 8 g praf de copt
  • Crema blat :
  • 40 g amidon alimentar ( sau 50 g faina )
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt moale
  • Rulada :
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lgt ulei
  • 2 lg apa calda
  • 80 g faina
  • 8 g praf de copt
  • Crema rulada :
  • 150 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 g nuci macinate
  • Glazura ciocolata :
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt
  • 1 lg apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pian:

Blat : mixam ouale cu zaharul spuma , adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si nucile macinate. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 blaturi intr-o forma de tort rotunda (d=25 cm) sau coacem un singur blat, care dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 2 .


Rulada : mixam ouale cu zaharul spuma tare, adaugam uleiul, apa treptat, la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma mai mare ( d=32x39 ), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor. Scoatem rulasa din hartia pergament, o asezam pe un prosop pe care am presarat zahar si o rulam in prosop . O lasam asa pana se raceste si apoi o putem folosi.


Crema blat : amestecam amidonul alimentar cu 50 ml lapte rece pana se dizolva . Intr-o craticioara punem restul de 450 ml lapte cu zaharul si zaharul vanilat pe foc mic si lasam sa dea primul clocot, apoi turnam in fir subtire amodonul dizolvat . Amestecam pana se ingroasa compozitia, apoi o lasam sa se raceasca. Untul moale il mixam spumos, apoi il el adaugam treptat cate o lingura din crema de lapte racita complet. Omogenizam bine.


Crema rulada : topim untul cu ciocolata pe foc mic,amestecand mereu, fara sa dea in clocot ! Dam de pe foc si amestecam cu nucile macinate. Lasam crema sa se raceasca, apoi ungem rulada cu ea.


Dupa ce am uns rulada cu crema de nuci, taiem fasii de 4 cm . Prima fasie o rulam si o asezam peste crema cu care am uns un blat. Celelalte fasii de rulada le luam si le asezam in jurul primei fasii .


Glazura de ciocolata : topim pe foc mic ciocolata cu untul si apa si intindem peste tort dupa ce s-a racorit. Eu am folosit aceasta glazura : 250 g ciocolata, 50 g unt, 200 ml smantana pentru frisca . Am pus toate ingredientele intr-o craticioara pe foc mic, pana s-au topit, apoi am dat deoparte oala si am lasat sa se raceasca la temperatura camerei. Cu jumatate din glazura de ciocolata imbracam tortul, iar restul de glazura o mixam spuma si decoram tortul .


Asamblare :1 foaie blat rotund- 1/3 crema blat-rulada cu crema-1/3 crema blat-1 foaie blat-glazura ciocolata. cu restul de crema imbracam marginile tortului.


Suuper tort ! :) A fost pe placul tuturor celor ce l-au papat :D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

butoiaurora76 1

14.09.2012, 12:46

Foarte frumos si gustos! L-a facut si o colega de a mea!

miremirc 1

16.09.2012, 20:41

Asa este !

Panacris 1

22.11.2013, 18:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

de Ancutsa 5

ieri la 14:11

Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa 5

ieri la 11:55

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

ieri la 10:35

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

de Ancutsa 5

pe 18.10 la 22:34

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si visine