Tort de Sfantul Ioan

de adasev12 in Torturi, 7 Ian 2014 | 1316 vizualizari

 

pentru puiutul meu, Alexandru Ionel , cu toata dragostea! de asemenea si pt socrul meu, cu multe urari de bine si sanatate!

 

INGREDIENTE

blat

  • 3 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 2 lg apa
  • 4 lg ulei
  • 8 lg zahar
  • 3 4 lg nuca de cocos
  • 4 lg faina
  • un praf de copt

crema 1:

  • 3 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 100 g crema de ciocolata
  • jumatate plic de gelatina granule
  • 100 ml sirop de ananas
  • 2 pliculete de ness
  • 6 lg zahar

crema 2:

  • 250 g margarina rama maestro
  • 15 ml esenta de vanilie
  • 200 g zahar pudra
  • 100 ml sirop de ananas
  • 1 lg amidon
  • 50 ml lapte
  • 2 lg nuca de cocos

+ 50 g ciocolata amara si 5 lg lapte o mana de nuca prajita, bucati si cateva linguri de nuca macinata, ananas bucati caramelizat

sirop:

  • 4 lg zahar
  • 100 ml apa
  • 100 ml suc de ananas
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Sfantul Ioan:

Blatul:


Se separa ouale, iar albusurile si 2 lg de apa se bat spuma cu un praf de sare.


Se adauga apoi zaharul si se bat pana spuma devine lucioasa.


Galbenusurile se freaca putin cu uleiul apoi se adauga peste albusuri, se adauga nuca de cocos si la final faina amestecata cu praful de copt, cate o lg pe rand, amestecand delicat.


Dam la copt la cuptorul preincalzit la 180 g si coacem la foc potrivit, pana trece testul scobitorii. scoatem cand e gata si lasam la racit in tava.


Crema 1:


Celelalte 3 galbenusuri se freaca cu zaharul si 10 ml esenta de vanilie pana devin spuma.


Laptele se infierbanta cu zaharul si se adauga in fir subtire peste galbenusuri, batand mereu.


Se pune la bain marine pana se ingroasa ca o ciulama, se da la rece.


Cand s-a racorit destul se adauga crema de ciocolata si ness-ul dizolvat intr-o lingura de apa.

Gelatina se pune la hidratat cu suc de ananas rece, din conserva.


Cand s-a umflat bine se pune pe bain marine pana se dizolva de tot, apoi se lasa putin sa se racoreasca si se adauga peste crema.


Lasam sa se intareasca putin.


Siropul: Caramelizam zaharul, stingem cu apa si lasam pana se dizolva zaharul. Luam de pe foc, adaugam si sucul de ananas si dam la rece.


Blatul racit il scoatem din tava si-l sectionam. Punem prima parte pe tava, insiropam bine, apoi intindem crema , punem peste crema cateva bucati de nuca intregi , prajite. Punem celalat blat si lasam la rece pana facem crema 2.


Crema 2:


Frecam spuma margarina lasata la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adaugam esenta de vanilie si nuca de cocos. Omogenizam.


Punem pe foc intr-o cratita laptele , desfacem amidonul cu sucul de ananas si adaugam peste lapte, lasam sa dea in clocot si sa se ingroase.


Luam de pe foc si dam la rece, cand e rece amestecam in crema, cu grija, cate putin sa nu taiem crema.


Cu aceasta crema ungem tortul de jur imprejur si deasupra. De jur imprejur batem pe tort nuca macinata, iar deasupra ornam cu ananas caramelizat cu 2 lg zahar si un cubulet de margarina sau unt. Din ciocolata topita cu laptele scriem deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Sfantul Ioan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adasev12 1

08.01.2014, 06:59

multumesc de urari dragele mele

Andreea Caroline 1

08.01.2014, 07:23

MotanLaOale 1

08.01.2014, 08:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars