Tort de mere cu scortisoara

de Rahela Velicu in Torturi, 15 Noi 2016 | 3029 vizualizari

 

Un tort extrem de bun, aromat, pe care garantat il veti indragi si voi. Datorita aromei de scortisoara, minunata de altfel, am decis sa includ acest tort in categoria prajiturilor pentru Craciun. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/tort-de-mere-cu-ciocolata-si-scortiosara/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri de zahar
    • 5 linguri de ulei
    • 5 linguri de faina
    • 1 lingurita praf de copt
  • Ingrediente umplutura si ornat:
    • 5 mere mari
    • 1 lingurita de scortisoara
    • 2 linguri de ulei
    • 5 linguri de zahar
    • 1 pachet de frisca lichida hulala
    • 4 linguri de crema de ciocolata, nutella.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu scortisoara:

Se curata merele si se taie felii sau cercuri.Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele , se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min.


Dupa ce s-au caramelizat merele, se scoate tava din cuptor si se presara deasupra merelor scortisoara.


Pentru compozitie se procedeaza astfel : albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si se amesteca usor cu o lingura de lemn . Se adauga apoi faina si praful de copt.


Se toarna compozitia peste mere si se da pentru inca 20-25 de min la coptor la 200 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


Cand sunt gata, se trece lama cutitului pe marginea blatului sa il dezlipim de cratita, se rastoarna pe un platou , iar merele vor ramane deasupra. Se dezlipesc foarte frumos.


Am adaugat nutella, am nivelat si am lasat la racit.


Frisca am batut-o spuma, am ornat tortul, iar pe margine am presarat iarasi un praf de scortisoara.


 

TIPS-URI

1

Daca nu va place cu scortisoara, o puteti elimina.

2

Puteti lasa ca o tarta, fara sa ornati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

15.11.2016, 21:13

Bun! Daca il transform in fursec se pune?

Ina 1

15.11.2016, 21:58

tare-mi place

Rahela Velicu 1

15.11.2016, 22:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri de paste cu pui
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!