Tort de mere cu scortisoara

de noiinbucatarie in Torturi, 15 Noi 2016 | 1733 vizualizari

 

Un tort extrem de bun, aromat, pe care garantat il veti indragi si voi. Datorita aromei de scortisoara, minunata de altfel, am decis sa includ acest tort in categoria prajiturilor pentru Craciun. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/tort-de-mere-cu-ciocolata-si-scortiosara/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri de zahar
    • 5 linguri de ulei
    • 5 linguri de faina
    • 1 lingurita praf de copt
  • Ingrediente umplutura si ornat:
    • 5 mere mari
    • 1 lingurita de scortisoara
    • 2 linguri de ulei
    • 5 linguri de zahar
    • 1 pachet de frisca lichida hulala
    • 4 linguri de crema de ciocolata, nutella.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu scortisoara:

Se curata merele si se taie felii sau cercuri.Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele , se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min.


Dupa ce s-au caramelizat merele, se scoate tava din cuptor si se presara deasupra merelor scortisoara.


Pentru compozitie se procedeaza astfel : albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si se amesteca usor cu o lingura de lemn . Se adauga apoi faina si praful de copt.


Se toarna compozitia peste mere si se da pentru inca 20-25 de min la coptor la 200 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


Cand sunt gata, se trece lama cutitului pe marginea blatului sa il dezlipim de cratita, se rastoarna pe un platou , iar merele vor ramane deasupra. Se dezlipesc foarte frumos.


Am adaugat nutella, am nivelat si am lasat la racit.


Frisca am batut-o spuma, am ornat tortul, iar pe margine am presarat iarasi un praf de scortisoara.


 

TIPS-URI

1

Daca nu va place cu scortisoara, o puteti elimina.

2

Puteti lasa ca o tarta, fara sa ornati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

noiinbucatarie 1

15.11.2016, 21:13

Bun! Daca il transform in fursec se pune?

Ina 1

15.11.2016, 21:58

tare-mi place

noiinbucatarie 1

15.11.2016, 22:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni