Tort Sacher

de laura_n in Torturi, 27 Apr 2014 | 24354 vizualizari

 

Tortul meu Sacher.
Reteta originala se gaseste la restaurantul hotelului cu acelasi nume!

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 125 gr unt de calitate (moale)
  • 1 cana zahar brut
  • 1 praf sare
  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 1 praf copt
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 40 gr cacao neagra
  • 30 ml rom
  • pt umplutura:
  • cateva linguri gem caise
  • pt glazura:
  • 300 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher:

Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata.


Untul moale il mixam cu zaharul si cu praful de sare.


Mixam foarte bine, apoi adaugam cate un ou. Amestecam in continuare, pana se incorporeaza fiecare ou, pe rand. Adaugam faina si praful de copt si amestecam. Adaugam ciocolata topita si cacaoa. Mixam pentru ultima data.


Luam o tava rotunda, prevazuta cu hartie de copt. Udati un pic hartia pe spate, astfel se va aseza frumos in forma de copt. Turnam compozitia si batem un pic tava de masa, ca sa se aseze frumos si egal compozitia.


Dam la cuptorul preincins, si lasam la copt aproximativ 60 minte, la foc mediu.


Dupa ce s-a copt (eventual faceti proba cu un bat de frigaruie, intepati in cateva locuri blatul, daca batul iese curat, inseamna ca blatul este copt.)


Lasam cam 10 minute sa se raceasca in forma de copt, apoi il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca de tot.


Intre timp, topim pe baie de aburi, 300 gr ciocolata neagra. Daca e cazul adaugati un cubulet de unt si amestecati.


Dupa ce s-a racit de tot blatul, taiem capacul de la blat, il indepartam, apoi taiem blatul in doua sau trei straturi, in functie de cat de gros este. Eu am taiat in trei straturi.


Asezam primul strat pe un platou, punem 2-3 linguri de gem caise si intindem bine, sa absoarba un pic si blatul. Asezam al doilea strat, punem iar 2-3 linguri de gem de caise si incheiem cu ultimul strat de blat.


Presam un pic sa fie egal, apoi turnam ciocolata topita,astfel incat sa se imbrace frumos tot tortul.


Ideal cred ca ar fi sa il imbracam intr-un strat subtire de crema de ciocolata, si abia apoi sa il glazuram, astfel va iesi cu margini perfecte.


Dam la rece pana la servire.


Este un tort gustos, satios si pe care va recomand sa il savurati bucatica cu bucatica!

TIPS-URI

1

folositi unt si ciocolata de calitate

2

daca gemul este prea gros, puteti incalzi un pic borcanul in apa fiarta.

3

eu am folosit o forma de copt rotunda, cu diametrul 22 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 23:20

poa 1

30.03.2015, 09:38

Multumesc pentru reteta. Am facut si eu ieri tortul si este foarte bun.

DeliciidelaM 1

28.03.2016, 21:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Boema

de Ancutsa 6

ieri la 23:07

Prajitura cu mere si caramel

de oanapl 6

ieri la 20:06

Gogosi pufoase

ieri la 18:47

Prajitura saseasca cu afine

ieri la 17:37

Prajitura cu ciocolata, caramel si mascarpone

de oanapl 6

ieri la 17:34

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Boema

de Ancutsa 6

ieri la 23:07

Prajitura cu mere si caramel

de oanapl 6

ieri la 20:06

Gogosi pufoase

ieri la 18:47

Prajitura saseasca cu afine

ieri la 17:37

Prajitura cu ciocolata, caramel si mascarpone

de oanapl 6

ieri la 17:34

RETETA RECOMANDATA
Tort vienez