Desert tort cu mere, nuci si crema de branza

de oanapl in Torturi, 6 Mar 2017 | 944 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Andreei.

 

INGREDIENTE

  •  blat (diametrul de 24 de cm):
  • 4 oua
  • 150 g unt
  • 150 g miez nuca
  • 200 g faina
  • 130 g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita coaja de portocala proaspata
  • 1/2 lingurita scortisoara 
  • umplutura:
  • 2 kg mere ionatan
  • 75 g zahar
  • 1 lingura scortisoara 
  •  crema de branza:
  • 250 g crema de branza
  • 70 g zahar pudra+ 1 lingurita zahar vanilat 
  • 200 ml frisca 
  •  crema de ciocolata:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte 
  • decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • 20 g zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mere, nuci si crema de branza:

Incingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor, pana ce nucile capata un miros placut si se prajesc usor. Le lasi sa se raceasca, dupa care le maruntesti.


Topesti untul si il lasi sa se raceasca. Intr-un castron, amesteci faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea.

Mixezi ouale impreuna cu zaharul, dupa care adaugi si untul topit, coaja de portocala si scortisoara macinata si jumatate din amestecul de faina. Amesteci usor, dupa care adaugi nucile maruntite si restul de faina. Torni amestecul intr-o tava de tort, tapetata cu hartie de copt si dai blatul la copt pentru 35 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.




Cat timp lasi blatul la racit, pregatesti umplutura de mere: decojesti merele, le cureti de samburi si le tai cubulete mici.

Intr-o oala incapatoare, pui merele, scortisoara si zaharul si le calesti pana cand merele isi lasa tot sucul si se inmoaie. Dai oala la o parte si lasi sa se raceasca.




Crema de branza o mixezi bine cu zaharul pudra, apoi incorporezi usor frisca batuta cu o lingurita de zahar vanilat. Tai blatul de tort in 3 parti egale (mie nu mi-au iesit tocmai egale) si le insiropezi cu un sirop format din apa cu zahar. Pui peste blat o jumatate din cantitatea de mere, impreuna cu siropul lasat de mere. Peste mere, pui o jumatate din cantitatea de crema de branza, pui si cea de-a doua felie de blat, presezi usor blatul si continui cu cealalta cantitate de mere calite impreuna cu siropul lasat, dupa care crema de branza. Deasupra pui ultima felie de blat.

Pentru crema, maruntesti ciocolata. Incalzesti frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort lasand sa curga usor peste margini.

Mixezi frisca lichida si decorezi tortul dupa imaginatie.

Dai tortul la frigider pentru cateva ore dupa care il servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mere, nuci si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

oanapl 1

09.03.2017, 17:32

Multumesc!

kytz 1

10.03.2017, 10:59

Frumos !

oanapl 1

11.03.2017, 16:10

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu spumă de zmeură şi ciocolată