Tort Iisus Hristos pe cruce

de laylalala in Torturi, 4 Apr 2010 | 3636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 600 gr faina, cernuta
  • 20 gr praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 150 gr mix de alune, macinate
  • 8 oua,separate
  • 150 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 100 gr miere
  • 500 gr morcovi, curatati si rasi fin
  • 150 gr stafide aurii
  • 150 gr stafide brune
  • 100 ml sherry
  • coaja rasa si zeama de la 2 lamai
  • Pentru crema
  • 500 gr branza Quark
  • 250 gr branza de vaca
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • Pentru decor
  • marzipan
  • fondant
  • Pentru marzipan
  • 500 gr zahar pudra
  • 500 gr migdale macinate
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • 2 albusuri
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iisus Hristos pe cruce:

Pentru aluat,se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina 2 tavi rotunzi, una de 25 cm diametru si una de 15 cm diametru.

Stafidele se pun intr-o cratita impreuna cu 100 ml sherry si 250 ml apa, apoi se acopera si se lasa pe foc 10 minute iar apoi se scurg si se pun deoparte.Intr-un vas, se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si mixul de alune macinate. Intr-un vas se amesteca galbenusurile cu zaharul brun, zaharul vanilat bourbon si mierea.Se adauga morocovii rasi,stafidele, coaja rasa si zeama de lamaie si se amesteca.Se adauga compozitia cu faina si se amesteca.Intr-un alt vas se bat spuma albusurile cu un praf de sare. apoi se inglobeaza in amestecul cu galbenusuri.

Se toarna aluatul in forme si se da la copt 50-60 minute pana cand a crescut si la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se lasa aluatul sa se raceasca apoi fiecare bucata se taie in jumatate, pe orizontala.Blaturile se insiropeaza cu zeama de portocala.

Pentru crema, se amesteca cele doua feluri de branza cu zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon, semintele de vanilie si coaja rasa de portocala.

Pentru marzipan, se amesteca zaharul cu migdalele, vanilia si coaja rasa de portocala.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza in amestecul cu migdale.Se framata bine pana la omogenizare, adaugand zeama de portocala daca marzipanul e prea uscat.

Pentru asamblare, se aseaza pe o farfurie un blat din cercul mai mare.Se unge cu 1/3 din crema si se acopera cu celalalt blat din cercul mare.Se unge acest blat cu putina crema si se aseaza in mijloc un blat din cercul mic.Se unge blatul cu restul de crema se se acopera cu blatul ramas din cercul mic.Se acopera tortul cu o foaie mare de marzipan apoi cu una de fondant. Se fac deasemenea din fondant, crucea cu Iisus rastignit, Fecioara Maria in genunchi plangand, un cosulet cu oua rosii si diferite alte decoratiuni care apoi se aseaza pe tort.Crucea se pune in varful tortului, fixand-o cu o scobitoare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iisus Hristos pe cruce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

nadina73 1

04.04.2010, 13:59

felicitari arata foarte bine

Teo 1

04.04.2010, 18:06

minunat!

mariac 1

04.04.2010, 20:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si visine