Pasca cu ciocolata

de miremirc in Torturi, 15 Apr 2012 | 6598 vizualizari

 

HRISTOS A INVIAT !

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 175 g faina
  • 100 ml lapte
  • Umplutura :
  • 100 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 2 lg faina
  • 2 lg esenta de vanilie
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 2 lg rom
  • 50 g stafide
  • 700 g branza de vaci
  • Glazura ccacao :
  • 3 lg apa
  • 5 lg zahar
  • 3 lg cacao
  • 2 lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu ciocolata:

Aluat : mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi galbenusurile pe rand.


Incorporam ingredientele uscate : faina, praful de copt si pudra de cacao si laptele.


Separat batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si il incorporam in compozitia de galbenusuri, amestecand cu lingura, de jos in sus.


Umplutura : untul il amestecam spuma cu zaharul pudra, adaugam ouale pe rand, faina, coaja rasa de lamaie, branza de vaci, esenta de vanilie, rom-ul si stafidele.


Turnam peste aluatul de cacao, fix in mijloc si dam la cuptor cam 40 de minute.


Glazura : amestecam zaharul cu apa, apoi pudra de cacao si untul. Punem pe foc mic sa dea intr-un clocot, apoi turnam peste pasca.


Lasam sa se raceasca, apoi o punem la frigider pentru 2 ore.


Este o pasca de sarbatoare absolut delicioasa si care, cu siguranta, merita incercata :)

Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Cris2711 1

16.04.2012, 13:35

faina tare

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:26

frumos

Angelina_Elena 1

25.05.2012, 06:14

super buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu ciocolata