Desert pasca cu ciocolata

de oanapl in Prajituri, 12 Mai 2021 | 4488 vizualizari

 

"retete pascale"
Pentru Paște am pregătit o pască delicioasă cu ciocolată. Am făcut-o cu blat și deoarece tava mea nu era foarte înaltă nu mi-a încăput toatp crema de ciocolată. Nu am aruncat-o ci am făcut 6 mini-păscuțe, fără blat, absolut delicioase.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200g smântână
  • 70g zahăr
  • 25g cacao
  • 25g unt topit
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 250 făină
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutură:
  • 250 g cremă de brânză (mascarpone)
  • 80 g zahăr măcinat
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 200 g ciocolată neagră (peste 50% cacao)
  • 3 ouă
  • 30 g amidon
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Ouă de ciocolată pentru decor – optional
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu ciocolata:

Pentru blat, amesteci smântâna cu zahărul și sarea. Adaugi untul topit și apoi cacaua și bicarbonatul și omogenizezi. La sfârșit făina cernută în două-trei tranșe și frămânți un aluat ușor moale, pe care-l învelești în folie alimentară și îl dai la frigider pentru 30 de minute. Întinzi aluatul cu sucitorul pe o hârtie de copt, apoi îl transferi într-o formă de tartă și îl înțepi cu o furculiță pentru a evita umflarea lui. Tai surplusul de aluat de pe margine. Acoperi aluatul cu hârtie de copt și adaugi boabe de fasole deasupra sau biluțe speciale pentru copt și introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 10 minute.

Din aluatul rămas decupezi floricele pe care le coci în cuptor pentru 10-15 minute.

 

Între timp pregătești umplutura.

Topești ciocolata pe baie de aburi.

Într-un castron încăpător amesteci brânza cu zahărul, apoi adaugi ouăle, pe rând, mixând după fiecare.
Torni ciocolata puțin răcorită peste brânză, în fir subțire, amestecând continuu. După ce ai încorporat ciocolata, torni smântâna pentru frișcă și amesteci.
Adaugi esența de vanilie, apoi amidonul pe care îl încorporezi bine.

Scoți tava din cuptor și îndepărtezi hârtia de copt cu fasolele și torni umplutura peste aluat.
Coci pasca la 160 de grade (ventilație, căldură de sus și de jos) pentru 40 de minute.
Scoți pasca din cuptor și o lași să se răcească în formă.

O decorezi cu ouă de ciocolata și cu floricele din aluat sau o lași simplă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ecler