Tiramisu reţetă originală, cu capsuni

de Oana in Prajituri, 14 Mai 2015 | 3535 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Un desert foarte usor de preparat, aromat si racoritor! 

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • oua- 3 buc
  • zahar pudra- 3 linguri
  • mascarpone- 250 gr
  • lime- 1 buc
  • coaja rasa de la o portocala
  • zahar tos- 3 linguri
  • un praf de sare
  • piscoturi- 200 gr
  • capsuni- 300 gr
  • Sirop:
  • lime- 1 buc
  • portocala- 1 buc
  • apa- 100 ml
  • extract de vanilie- o lingurita
  • zahar pudra- 1 lingura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, cu capsuni:

Tiramisu reţetă originală

Mixati galbenusurile cu zaharul pudra la viteza maxima, pana se intaresc si devin spumoase

Amestecati apoi cu mascarpone rece, putin cate putin, mixand la viteza cea mai mica

Adaugati coaja rasa de lime, coaja de portocala si zeama de lime, amestecand usor

Mixati albusurile separat, cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca adaugati zaharul tos, putin cate putin si mixati pana obtineti o bezea tare

Amestecati apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus

Amestecati intr-un bol sucul de la o portocala si lime, cu extractul de vanilie si zaharul pudra, apoi adaugati apa

Insiropati piscoturile si asezati-le intr-o tava dreptunghiulara (tava de chec)

Taiati felii cateva capsuni mai mari si asezati-le de jur imprejurul tavii, puneti apoi un strat de crema, deasupra capsuni taiate, apoi iar un strat de Piscoturi insiropate si la final restul de crema

Ornati cu capsuni si frunzulite de menta verde

Lasati tiramisu la frigider cateva ore
 

TIPS-URI

1

puteti adauga in crema si 2 linguri de crema limoncello

2

branza mascarpone trebuie sa fie rece, din frigider, cand o amestecati cu crema de galbenusuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

poa 1

18.05.2015, 20:33

Ce bine arata!

Aletta 1

18.05.2015, 21:45

mihaelar63 1

19.05.2015, 13:53

Capsuni , acum ste momentul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă adaptata