Desert tiramisu cu capsuni

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 23 Feb 2017 | 6040 vizualizari

 

Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 40 g zahar pudra
  • 40 g zahar tos
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lime
  • 100 g piscoturi
  • 200 g capsuni
  • Sirop:
  • 100 ml zeama de portocala
  • 20 ml zeama de lime
  • 100 ml apa rece
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu cu capsuni:

Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală





  • Separa galbenusurile de albusuri.





  • Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se ingroasa.




  • Adauga mascarpone rece, de la frigider si mixeaza usor, la viteza mica, pana compozitia devine omogena.




  • Adauga apoi si vanilia si amesteca usor.




  • Separat, mixeaza albusurile spuma, iar cand incep sa se intareasca adauga zaharul tos si bate pana obtii o bezea.




  • Pune apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.




  • La final, pune in crema coaja de lime si coaja de portocala.




  • Pentru sirop, amesteca sucul de portocale cu sucul de lime, apa rece, vanilia si zaharul pudra. Amesteca usor pana se topeste zaharul.




  • Pregateste doua borcane pentru servire si pune la baza un rand de piscoturi inmuiate in sirop. Adauga apoi crema si pune de jur imprejur felii de capsuni.




  • Pune apoi iar un strat de piscoturi inmuiate in sirop si inca un strat de crema.




  • Pune deasupra capsuni taiate cubulete si o frunza de menta.




  • Lasa la rece o ora inainte de servire.



 

TIPS-URI

1

Daca nu agreati ouale crude in crema, puteti sa bateti galbenusurile cu zaharul la bain-marie si in loc de albusuri sa folositi frisca din smantana batuta cu zahar.

2

Puteti pregati tiramisu si intr-o tava, daca nu aveti forme/borcane individuale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

miki_a 1

24.02.2017, 22:43

mirela0911 1

26.02.2017, 15:55

dantes 1

14.06.2018, 09:21

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert cu mere si mascarpone