Tort Iepurila si Iepuroaica

de laylalala in Torturi, 5 Mai 2011 | 1142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 gr unt, topit
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 340 gr faina
  • 60 gr amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop
  • 200 ml lapte rece amestecat cu esenta de rom si esenta de vanilie
  • Crema
  • 800 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata amaruie
  • 300 gr ciocolata cu lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepurila si Iepuroaica:

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de cvopt rotunda de aprox. 25 cm diametru


Pentru crema, pune frisca lichida intr-o cratita, la foc potrivit. Adauga ciocolata taiata cubulete.Lasa pe foc, amestecand, pana la omogenizare. Lasa sosul de ciocolata sa se raceasca complet apoi pune-l la rece in frigider inca 2-3 ore.


Intre timp prepara aluatul. Bate ouale cu zaharul pudra pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit, turnana cate putin. Adaugas semintele de vanilie si esentele urmate de restul ingredientelor uscate (faina amestecata cu amidonul si praful de copt). Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet.


Pentru asamblare, taie blatul in 3, pe orizontala. Insiropeaza cele 3 blaturi. Scoate sosul racit din frigider si bate-l cu mixerul pana devine crema. Umple blaturile cu aceasta crema, ungand intreg tortul cu crema ramasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepurila si Iepuroaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MIUTA 1

06.05.2011, 00:40

Super

adry88 1

06.05.2011, 16:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu sirop caramel