Tort de ciocolata

de deyutzky in Torturi, 8 Noi 2014 | 2073 vizualizari

 

Acest tortulet l-am pregatit pentru o fetita taaaare dragalasa care a implinit 3 anisori!

 

INGREDIENTE

  • Blat (3 foi cu diam. de 26 cm):
  • 230 g faina
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 g cacao
  • 430 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri de zahar (sau dupa gust)
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • apa
  • esenta de rom
  • zahar
  • Glazura:
  • 2 ciocolati cu lapte
  • cateva linguri de lapte
  • Decor:
  • 12 pachete napolitane invelite in ciocolata Kit-kat
  • bomboane colorate
  • ciocolata alba topita pt fluturas si scris
  • panglica de organza
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Crema:


Punem 500 ml lapte intr-o oala pe foc mic. Amestecam intr-un bol galbenusurile cu o lingura de zahar si le adaugam in laptele de pe foc.


Intr-un alt bol amestecam bine zaharul (cele 22 linguri ramase) cu amidonul si laptele ramas (100 ml). Avem grija sa se amestece bine toate ingredientele. Turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte din oala si amestecam cu un tel pana cand compozitia se ingroasa.


Rupem ciocolata in bucati si o adaugam in crema amestecand pana cand aceasta se topeste complet. La final se adauga si esenta de rom si se lasa crema la racit.


Blat:


Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine pana la omogenizare.


Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi.


Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam prima parte din compozitie.


Dam la cuptor pentru aprox.10 minute la foc mic. Testam cu o scobitoare daca blatul este gata, il scoatem si il lasam la racit. Procedam la fel si pentru celelalte 2 blaturi.


Dupa ce blaturile s-au racit complet incepem asamblarea tortului.


Punem pe o tava primul blat, il insiropam si adaugam 1/2 din cantitatea de crema.


Continuam cu al 2-lea blat, il insiropam si adaugam crema ramasa(mai lasam 2-3 linguri de crema pentru a imbraca marginile tortului). Terminam cu al3-lea blat pe care il insiropam.


Pregatim glazura: intr-un ibric topim ciocolata si o adaugam cateva linguri de lapte. Amestecam bine pana cand se topeste complet.


Turnam glazura peste tort.


Rupem napolitanele invelite in ciocolata in jumatate (sa avem bastonase de cate 2 napolitane) si imbracam marginile tortului cu ele.


Legam in jurul tortului o panglica de organza pentru sustinerea napolitanelor.


Ornam tortul cu bomboane colorate si ciocolata alba.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

08.11.2014, 21:06

Frumos tort!

Bya Ralu 1

09.11.2014, 05:47

delicios

dantes 1

09.11.2014, 12:22

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, foi de ciocolata...ciocolata...ciocolata...