Tort cu crema de lamaie

de nadea68 in Torturi, 17 Noi 2013 | 6354 vizualizari

 

Un tort cremos pentru un desert gustos :).Baiatul meu e inebunit dupa tort cu crema de lamaie.La inceput ii cumparam din magazin unde e si foarte scump.Facut acasa e mult mai gustos si cred convine mai mult.

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 6 oua
  • 7 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • putin unt pentru tava
  • 1 lingura faina pentru tapetat tava

Crema

  • Preparat pentru crema de vanilie
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie

Ornat

  • zahar pudra
  • felii lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie:

Blatul


Galbenusurle se separa de albusuri.


Batem galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul.Adaugam apa si coaja de lamaie si amestecam.


Faina o amestecam cu praful de copt.Adaugam la crema de galbenusuri.


Albusurile batem spuma cu un pic de sare .


Incorporam albusurile la crema de ou.Amestecam incet de jos in sus pana devine omogen.


Crema


Se face dupa instructiunile de pe ambalaj la care adaugam coaja de lamaie si esenta.


Luam o forma pentru tort cu diametrul 24 si peretii detasabili.Ungem forma cu unt si dam cu faina.


Punem jumate de compozitie de blat apoi punem un strat de crema si deasupra iar compozitie de blat.


Incheiem cu crema pe care o punem deasupra formand raze.


Incalzim cuptorul la 180°.


Punem tortul nostru la cuptor cam 40-45 minute,in orice caz facem testul scobitorii ca sa fim siguri.


Se scoate tortul cand e gata,se raceste si se orneaza cu zahar pudra si felii de lamaie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

madalinanicoleta 1

18.11.2013, 08:14

diaconta 1

18.11.2013, 13:47

cred ca-i delicios

nadea68 1

19.11.2013, 13:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort "Martisor"