Tort diplomat cu ciocolata alba si fructe.

de gaby_duceag in Torturi, 4 Oct 2012 | 10339 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita praf copt
  • un vf. cutit sare
  • Crema
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml smantana
  • 150 ml apa calda sau lapte
  • 200 gr ciocolata alba
  • doua plicuri gelatina
  • 650 gr frisca indulcita
  • un compot de fructe asortate (600 gr)
  • doua plicuri zahar vanilat
  • 400 gr frisca + 250 gr smantana + 2 linguri zahar pudra cu vanilie - pentru ornat
  • 80 gr ciocolata + o lingura unt pentru glazura
  • + sirop de zahar ars
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu ciocolata alba si fructe.:

Blat.


Separa albusurile de galbenusuri.


mixeaza albusurile spuma si adauga treptat, in cateva randuri, zaharul, mixand pana la diluarea completa.


Freaca galbenusurile cu uleiul si apa si adauga-le peste albusuri odata cu faina si amidonul cernute impreuna cu praful de copt si sarea.


Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.


Tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 24-26 cm cu hartie pentru copt, toarna compozitia, niveleaza si coace in cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu, pana ce blatul trece testul cu scobitoarea.


Lasa la racit.


Crema.


mixeaza frisca.


Pune gelatina la hidratat in 50 ml zeama de la compot.


Intr-un vas cu fund dublu pune ouale, zaharul si faina si amesteca.


Adauga smantana si, treptat, cate putina apa si omogenizeaza. Pune vasul la foc mic la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa compozitia.


Da deoparte si adauga ciocolata cubulete si amesteca pana se topeste.


Adauga gelatina in compozitia fierbinte sau lasa compozitia sa se raceasca si dilueaza gelatina pe baie de abur. Ambele variante sunt ok, eu am procedat dupa a doua varianta.


Daca adaugi in compozitia fierbinte omogenizeaza si lasa la racit, daca o diluezi pe baie de abur o adaugi in crema usor calduta.


Cand amestecul e complet racit adauga fructele din compot, scurse , si frisca.


Omogenizeaza amestecand usor.


Asamblare.


Taie blatul in doua pe orizontala.


Aseaza un blat pe platou, insiropeaza si apoi aseaza inelul de tort in jurul lui.


Toarna crema, niveleaza si aseaza al doilea blat. Insiropeaza.


Da totul la rece peste noapte (sau cateva ore, 4-5)


Cu un cutit subtire desprinde crema de peretii vasului si scoate inelul.


Imbraca tortul in frisca mixata cu smantana si zaharul pudra.


Smantana trebuie sa fie cu cel putin 25 % grasime.


Pentru glazura de pe laterale topeste ciocolata impreuna cu untul si lasa sa se racoreasca destul de bine apoi cu o lingura ia cate putin si lasa sa curga doar pe laterale.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu ciocolata alba si fructe." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

Dana_Retetegg 1

22.11.2012, 00:51

wow, super delicios! E direct la favorite

ryta 1

30.11.2013, 08:59

super delicios!

Ligia Bxl 1

30.11.2013, 18:28

ce frumuseteee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu crema de lamaie si mure