Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!

de ianculubita in Torturi, 7 Feb 2014 | 3932 vizualizari

 

Acest tort vi-l dedic voua pentru ca timp de 3 ani m-ati urmarit, m-ati suportat cu multele mele intrebari ca un copil si daca tot se apropie aceste zile a indragostitilor pe romaneste si pe "americaneste", il dedic tuturor de aici si nu numai cu mesajul(in ordinea prioritatilor): "sa iubiti viata, sa va iubiti familia (aproapele), sa-i iubiti pe cei care va merita, sa iubiti tot ce va inconjoara si nu uitati sa iubiti frumos!!!"
LA MULTI ANI!!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 1 cana cu zahar pudra
  • 10 linguri apa fierbinte
  • 8 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 300g faina
  • Crema
  • 250 g crema mascarpone
  • 200 ml iaurt
  • 5 foi de gelatina
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 borcan compot de caise
  • ornamente de martipan
  • arome(coaja de lamaie,portocala,vanilie)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!:

Batem galbenusurile cu zahar adaugand treptat cate o lingura de apa fierbinte,apoi uleiul tot treptat ca la maioneza,incorporam faina amestecata cu praful de copt apoi albusurile batute spuma tare;rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor la foc mic,fara sa deschidem usa,30-40min

Intr-un castron amestecam branza cu zahar,iaurt,arome,iar la sfarsit frisca batuta tare

Scurgem caisele din compot,le punem pe o farfurie,100ml de zeama de compot o punem intr-un bol si hidratam gelatina,o amestecam pe bain-marie sa se dizolve apoi o incorporam in crema de branza;

Blatul copt il decupam cu inelul in forma de inima(nu scoatem inelul)intepam blatul cu o furculita si-l insiropam cu zeama de compot ramasa;deasupra punem cateva linguri de crema,caisele intregi,acoperim cu restul de crema si lasam la frigider pana a doua zi.

Punem pe un platou tortul,scoatem inelul si ornam cu forme de martipan.

TIPS-URI

1

eu daca nu am forma de tort inima, am copt blatul intr-o tava normala apoi am decupat cu inelul, de aceea nu am taiat blatul pe orizontala

2

pentru cine are aceasta forma,poate taia blatul si intre foi crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Valclaudia 1

10.02.2014, 18:50

gand drag si-un brat de flori...

ianculubita 1

11.02.2014, 08:34

Multumesc frumos!!

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 01:16

minunat tort

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si capsuni