Tort cu bezea caramelizata

de Bunica in Torturi, 11 Iun 2013 | 17809 vizualizari

 

Tortul cu bezea caramelizata si Ceva fin de la Delaco este facut pentru ziua Irinei.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri faina
  • 1/2 fiola vanilie
  • Mousse de caramel by Gabi
  • 1 plic geletina
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar caramelizat
  • 1 lingura nes
  • 1 lingura amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema cu Ceva fin de la Delaco
  • 1 cutie branza cu smantana "ceva fin"
  • 200 ml. frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 500 g iaurt
  • 159 g. zahar farin
  • Siropul
  • 1 lingura zahar+50 ml. apa+arome
  • Bezea caramelizata
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar tos
  • 6 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bezea caramelizata:

Blatul

Mixam albusurile cu un praf de sare pana stau pe teluri. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi zaharul mixand in continuare. Cand s-a topit zaharul se adauga cacao, apoi faina amestecand cu o lingura de lemn usor de jos in sus pana la incorporarea completa. Intreaga compozitie se toarna intr-o cratita tapetata cu faina sau hartie de copt ori putem folosi forma cu inel detasabil.

Se introduce in cuptorul incins pentru 20-25 de minute la temperatura de 175 grade. Se face testul cu scobitoarea. Scotem din cuptor si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit il scoate din tava/cratita si-l punem pe platou.

Mousse de caramel by Gabi_d

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml. apa. Caramelizam 4 linguri de zahar si stingem cu 200 ml lapte rece. Diluam amidonul in galbenusul de ou si putin lapte amestecand continuu, pana se ingroasa. Oprim focul, adaugam nesul, gelatina si amestecam pana la dizolvarea completa. Racim bine si amestecam cu frisca mixata.

Crema cu" Ceva fin"de la Delaco

Intai punem gelatina la hidratat in 50 ml. apa. Se amesteca baranza cu smantana cu zaharul si iaurtul de capsuni. Adaugam gelatina si frisca batuta. Amestecam pana la omogenizare.

Sirop

Fierbem 1 lingura de zahar +50 ml apa pana la topirea zaharului. Lasam sa se raceasca si adaugam estenta de vanilie.

Bezea caramelizata:

Cele 4 albusuri+4 linguri zahar le mixam pana stau pe teluri. Caramelizam 5 linguri zahar. Turnam caramelul fierbinte peste bezea batand in continuare pana la omogenizarea completa. Lasam putin sa se racoreasca si ornam.

Asamblare:

Blatul se taie in doua. Pe un platou punem o parte din blat, insiropam, adaugam moussul de caramel si dam la frigider pentru jumatate de ora. Scoatem platoul adaugam crema cu ceva fin, nivelam si dam la frigider pentru 3-4 ore. Deasupra se pune si a doua parte de blat si insiropam usor. Dam la frigider pana dimineata cand ornam cu bezea caramelizata.

Fiecare orneaza dupa dorinta.

 

TIPS-URI

1

La blaturi eu nu incerc cu scobitoarea ,ci cand se desprinde de pe margini.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bezea caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

reisnaor_2006 1

10.07.2014, 21:48

Dumnezeule ce bunatate avem aici?Un deliciu normal facut de bunica.

-Licurici- 1

30.07.2015, 11:16

Ce frumos e!

Xandrinne 1

05.03.2017, 13:00

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de curcan cu sos de gutui
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

ieri la 19:24

Gogosari in sos de mustar

ieri la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Tort de caramel cu ciocolata