Prajitura Amandina

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 8 Mar 2012 | 3152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • Un praf de sare;
  • 14 linguri de zahar;
  • 6 linguri de apa;
  • 22 linguri de faina;
  • 3 linguri de cacao;
  • Esenta de Rom   
  • Crema:
  • 150 g margarina;
  • ½ l lapte;
  • 3 galbenusuri;
  • 3 linguri amidon alimentar;
  • 3 linguri faina;
  • 6 linguri zahar;
  • 4 linguri cacao;
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Blat:


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul apoi apa. Se amesteca compozitia obtinuta cu faina, praful de copt si cacao (faina si praful de copt se amesteca inainte). Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana trece testul cu scobitoarea


Crema:


Se amesteca zaharul cu faina, amidonul si cacao. Se adauga cele 3 galbenusuri si laptele si se amesteca pentru omogenizare. Compozitia obtinuta se pune pe foc mic si se amesteca continuu ca sa nu se prinda, pana cand se ingroasa. Se pune la racit. Margarina cu zaharul pudra se spumeaza. Se adauga din crema obtinuta anterior cate putin in margarina. Se procedeaza asa pana se incorporeaza toata crema


Asamblare


Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu apa, zahar si putina esenta de rom. Se pune crema intre foile de blat. Se lasa la frigider peste noapte (minim 8 ore)


Se pune glazura deasupra











 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MIUTA 1

09.03.2012, 17:20

Foarte,foarte buna

RuxyRux 1

09.03.2012, 19:58

Super!

oana_pisicutza16 1

09.03.2012, 23:37

MA BUCUR CA VA PLACE PRAJITURA MEA

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Amandina