Albinita

de yammy in Prajituri, 1 Dec 2009 | 6313 vizualizari

 

O prajitura care se topeste in gura

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 400 g faina
  • 150 gr miere
  • 150 gr zahar
  • 50 g unt,
  • 50 ml lapte,
  • un ou,
  • o lingurita bicarbonat sau amoniac carbonic
  • Crema:
  • 1/2 l lapte
  •  100 g unt sau margarina,
  • 70 g gris,
  • zeama si coaja de la o lamaie mare,
  • zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Albinita:

Intr-un castron se pune mierea , zaharul, untul/ margarina, oul intreg, laptele si bicarbonatul. Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa firba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul. Vasul se ia de pe foc si imediat, se adauga toata faina, amestecand repede cu telul sau cu lingura de lemn, pina cand se incorporeaza bine.

Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana (nu trebuie sa fie rece rece)

Se pune cate o bucata pe masa presarata cu un pic de faina si se intinde cit este tava voastra

Se pune pe dosul tavi , apoi in cuptor ( inainte de a pune tava in cuptor intepati aluatul cu o furculita) aici trebuie sa urmariti sa nu se arda foaia.




Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, se amesteca totul pana se ingroasa.Cand se raceste se adaoga untul , zaharul vaniliat si zeama de lamaie dupa gust.


Asamblare:

o foaie

un strat de crema

o foaie

gem

o foaie

crema

o foaie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Albinita" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

liana_geicu 1

03.12.2009, 22:16

nu am mancat niciodata, dar foile par a fi pufoase si as manca si eu!

yammy 1

04.12.2009, 19:33

Teo- Asa e cum zici nu e nici dulce, sau cu multa crema - e perfecta (zic eu)
Liana- sa o incerci, nu o sa-ti para rau, mai ales daca o lasi peste noapte...dimineata asa moale si pufoasa e...si poti sa-i pui deasupra o glazura sau ceva

Michelle 1

04.12.2009, 19:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mimoza