Albinita

de yammy in Prajituri, 1 Dec 2009 | 8653 vizualizari

 

O prajitura care se topeste in gura

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 400 g faina
  • 150 gr miere
  • 150 gr zahar
  • 50 g unt,
  • 50 ml lapte,
  • un ou,
  • o lingurita bicarbonat sau amoniac carbonic
  • Crema:
  • 1/2 l lapte
  •  100 g unt sau margarina,
  • 70 g gris,
  • zeama si coaja de la o lamaie mare,
  • zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Albinita:

Intr-un castron  se pune mierea , zaharul, untul/ margarina, oul intreg, laptele si bicarbonatul.  Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa firba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul. Vasul se ia de pe foc si imediat, se adauga toata faina, amestecand repede cu telul sau cu lingura de lemn, pina cand se incorporeaza bine.
Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana (nu trebuie sa fie rece rece)
Se pune cate o bucata pe masa presarata cu un pic de faina si se intinde cit este tava voastra
Se pune pe dosul tavi , apoi in cuptor ( inainte de a pune tava in cuptor intepati aluatul cu o furculita) aici trebuie sa urmariti sa nu se arda foaia.


Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, se amesteca totul pana se ingroasa.Cand se raceste se adaoga untul , zaharul vaniliat si zeama de lamaie dupa gust.

Asamblare:
o foaie
un strat de crema
o foaie
gem
o foaie
crema
o foaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Albinita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

liana_geicu 1

03.12.2009, 22:16

nu am mancat niciodata, dar foile par a fi pufoase si as manca si eu!

yammy 1

04.12.2009, 19:33

Teo- Asa e cum zici nu e nici dulce, sau cu multa crema - e perfecta (zic eu)
Liana- sa o incerci, nu o sa-ti para rau, mai ales daca o lasi peste noapte...dimineata asa moale si pufoasa e...si poti sa-i pui deasupra o glazura sau ceva

Michelle 1

04.12.2009, 19:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

TOP
utilizatori

Caty

2019 puncte

mihaelar63

1303 puncte

mirela0911

1000 puncte

simona72

1000 puncte

Rocsi

872 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Albinitza a la Michelle