Chec la metru

de Oana in Prajituri, 19 Feb 2012 | 39292 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 checuri, de fapt pandispan :)
  • 6 oua
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • 225 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 300 g faina
  • un pliculet praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri cu nuca
  • Pentru crema:
  • 40 ml smantana pentru frisca
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 ciocolata amaruie
  • Pentru decor:
  • zahar pudra
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec la metru:

Se pregateste mai intai crema. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana si se incalzeste pe foc ana se topeste ciocolata. Nu se fierbe! Se omogenizeaza bine cu o lingura si se lasa la rece.

Pentru checuri: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si sucul de portocale si se mixeaza cu 200 gr zahar pana se umfla si se ingroasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, mixand la viteza mica. Albusurile se bat cu 25 gr zahar pana se intaresc, apoi se adauga in compozitia de galbenusuri, in trei prize, amestecand usor cu lingura, de sus in jos. Se imparte compozitia in doua. Intr-una din jumatati se adauga cacao si se amesteca usor cu lingura. Se tapeteaza cu faina doua tavi de chec si se rastoara compozitia galbena intr-o tava si compozitia cu cacao in cealalta tava. Deasupra se presara nuca. Se pun tavile in cuptorul incins, la foc mic, 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scot checurile, se lasa putin la racit, apoi se scot din forma si se lasa pe un gratar sa se raceasca complet. Se taie apoi in felii.

Crema rece se mixeaza pana se umfla si se intareste.

Asamblarea checului: se unge cu crema o felie galbena, se pune deasupra o felie cu cacao, se unge in continuare cu crema si se adauga alternativ feliile de chec. Eu am format iar doua checuri, nu am o tava suficient de lunga pentru un chec la metru :)). Se imbraca marginile laterale cu crema, iar deasupra se pudreaza alternativ cu zahar pudra si cacao. Se pun la rece 2 ore. Se scot si se taie felii pe diagonala.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec la metru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Teo 1

30.10.2013, 21:46

buna ideia de decor!

ale_alyanna 1

31.10.2013, 18:39

arata foarte bine
am si eu ceva asemanator ii zicew tort la metru

babi5 1

25.05.2014, 16:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!