Chec la metru

de Oana in Prajituri, 19 Feb 2012 | 42260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 checuri, de fapt pandispan :)
  • 6 oua
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • 225 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 300 g faina
  • un pliculet praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri cu nuca
  • Pentru crema:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 ciocolata amaruie
  • Pentru decor:
  • zahar pudra
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec la metru:

Se pregateste mai intai crema. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana si se incalzeste pe foc ana se topeste ciocolata. Nu se fierbe! Se omogenizeaza bine cu o lingura si se lasa la rece.


Pentru checuri: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si sucul de portocale si se mixeaza cu 200 gr zahar pana se umfla si se ingroasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, mixand la viteza mica. Albusurile se bat cu 25 gr zahar pana se intaresc, apoi se adauga in compozitia de galbenusuri, in trei prize, amestecand usor cu lingura, de sus in jos. Se imparte compozitia in doua. Intr-una din jumatati se adauga cacao si se amesteca usor cu lingura. Se tapeteaza cu faina doua tavi de chec si se rastoara compozitia galbena intr-o tava si compozitia cu cacao in cealalta tava. Deasupra se presara nuca. Se pun tavile in cuptorul incins, la foc mic, 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scot checurile, se lasa putin la racit, apoi se scot din forma si se lasa pe un gratar sa se raceasca complet. Se taie apoi in felii.


Crema rece se mixeaza pana se umfla si se intareste.


Asamblarea checului: se unge cu crema o felie galbena, se pune deasupra o felie cu cacao, se unge in continuare cu crema si se adauga alternativ feliile de chec. Eu am format iar doua checuri, nu am o tava suficient de lunga pentru un chec la metru :)). Se imbraca marginile laterale cu crema, iar deasupra se pudreaza alternativ cu zahar pudra si cacao. Se pun la rece 2 ore. Se scot si se taie felii pe diagonala.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec la metru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Teo 1

30.10.2013, 21:46

buna ideia de decor!

ale_alyanna 1

31.10.2013, 18:39

arata foarte bine
am si eu ceva asemanator ii zicew tort la metru

babi5 1

25.05.2014, 16:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Chec rece cu biscuiti si ciocolata