Briose cu ciocolata

de Isabel in Prajituri, 10 Noi 2013 | 745 vizualizari

 

ff bune pt micul dejun sau pachetel pt cei mici..

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 100 g margarina pt copt
  • 200 ml lapte
  • esenta vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g zahar vanilat
  • 150 g zahar tos
  • 50 g ciocolata cu alune
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata alba
  • 1 lingurita margarina
  • 1 lingurita cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic de bombonele de ciocolata pt ornament
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Se topeste margarina pe foc mic si se da la racit. Intr-un vas se freaca energic galbenusurile cu zaharul pana devin o crema vascoasa, apoi adaugam margarina topita si racita, laptele si esenta de vanilie amestecam bine apoi treptat faina si praful de copt pana ce compozitia devine vascoasa, nu prea groasa.


Intr-un alt vas batem spuma albusurile cu zaharul vanilat si le adaugam usor peste restul compozitiei si radem ciocolata cu alune apoi turnam cu ajutorul unei linguri in forme si dam la cuptorul incalzit in prealabil (180C) pt 25-30 minute in functie de cuptor.


Pana se fac se topeste la baie marie ciocolata alba impreuna cu margarina apoi adaugam laptele si cacaoa pana se omogenizeaza bine compozitia, se da la rece.


Cand briosele sunt gata se adauga cu o lingurita glazura pe fiecare, apoi bombonele ornament .Se poate rade ciocolata dupa preferinta

 

TIPS-URI

1

Le lasam putin sa se racoreasca apoi le glazuram.Daca punem imediat pot da inapoi sau sa se cruzeasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

10.11.2013, 18:26

Rocsi 1

10.11.2013, 18:49

Isabel 1

11.11.2013, 08:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ciocolata