Desert prajitura Albinita

de cristina1985 in Prajituri, 4 Mar 2017 | 4141 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 150 g zahar
  • 200 g miere
  • 1 lg bicarbonat de sodiu (stiu ca pare mult, dar atat trebuie)
  • otet ( pentru stins bicarbonat)
  • 100 g unt 82 % grasime
  • 1 ou
  • esenta vanilie
  • 2-3 lg lapte
  • un praf sare
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 16 lg gris (sau cat considerati )
  • 150 g zahar
  • coaja lamaie
  • 200 g unt
  • esenta vanilie
  • Umplutura 2:
  • gem prune sau macese (un gem acrisor)
  • Ornat:
  • zahar pudra
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Albinita:

Aluat:

Se amesteca mierea cu untul, zaharul si sarea pe aragaz, la foc mediu spre mic. Se lasa pana se topeste zaharul si incepe sa faca spume. Atunci se inchide si se lasa la racit.

Faina se cerne si se amesteca cu bicarbonatul stins in putin otet. Se face o adancitura in mijlocul fainii si se adauga compozitia de miere cu unt, apoi oul si laptele. Se amesteca cu lingura de lemn. Aluatul se imparte in 4 parti, din care se coc 4 foi. Se foloseste o tava de 37x25 cm, tapetate cu hartie de copt, ulei si faina. Se inteapa cu furculita fiecare foaie si se tine la cuptor pana se rumeneste  putin (in reteta scrie 10 minute, dar eu le-am tinut mai mult). Sa va uitati dupa 10 minute, din cand in cand! Se rumenesc destul de repede.

Crema:

Se pune laptele la fiert, iar cand incepe sa se umfle, se adauga grisul in ploaie si zaharul. Se amesteca cam 15 minute. Cand este gata, se adauga coaja de lamaie si se presara zahar pudra deasupra, pentru a nu face pojghita ( e valabil si la budinci, crema de vanilie). La sfarsit, se amesteca cateva linguri de crema de gris cu untul (la temperatura camerei), apoi se adauga treptat restul de crema.

Pe prima foaie, se pune crema de gris, pe a doua gem, pe a treia crema de gris si urmeaza a patra. Se poate presara zahar pudra (doar pe cele taiate, pentru ca se umezeste zaharul).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Albinita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mai buna nu se poate