Desert prajitura Albinita

de cristina1985 in Prajituri, 4 Mar 2017 | 4125 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 150 g zahar
  • 200 g miere
  • 1 lg bicarbonat de sodiu (stiu ca pare mult, dar atat trebuie)
  • otet ( pentru stins bicarbonat)
  • 100 g unt 82 % grasime
  • 1 ou
  • esenta vanilie
  • 2-3 lg lapte
  • un praf sare
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 16 lg gris (sau cat considerati )
  • 150 g zahar
  • coaja lamaie
  • 200 g unt
  • esenta vanilie
  • Umplutura 2:
  • gem prune sau macese (un gem acrisor)
  • Ornat:
  • zahar pudra
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Albinita:

Aluat:

Se amesteca mierea cu untul, zaharul si sarea pe aragaz, la foc mediu spre mic. Se lasa pana se topeste zaharul si incepe sa faca spume. Atunci se inchide si se lasa la racit.

Faina se cerne si se amesteca cu bicarbonatul stins in putin otet. Se face o adancitura in mijlocul fainii si se adauga compozitia de miere cu unt, apoi oul si laptele. Se amesteca cu lingura de lemn. Aluatul se imparte in 4 parti, din care se coc 4 foi. Se foloseste o tava de 37x25 cm, tapetate cu hartie de copt, ulei si faina. Se inteapa cu furculita fiecare foaie si se tine la cuptor pana se rumeneste  putin (in reteta scrie 10 minute, dar eu le-am tinut mai mult). Sa va uitati dupa 10 minute, din cand in cand! Se rumenesc destul de repede.

Crema:

Se pune laptele la fiert, iar cand incepe sa se umfle, se adauga grisul in ploaie si zaharul. Se amesteca cam 15 minute. Cand este gata, se adauga coaja de lamaie si se presara zahar pudra deasupra, pentru a nu face pojghita ( e valabil si la budinci, crema de vanilie). La sfarsit, se amesteca cateva linguri de crema de gris cu untul (la temperatura camerei), apoi se adauga treptat restul de crema.

Pe prima foaie, se pune crema de gris, pe a doua gem, pe a treia crema de gris si urmeaza a patra. Se poate presara zahar pudra (doar pe cele taiate, pentru ca se umezeste zaharul).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Albinita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura deliciu cu nuca