Prajitura cu nuca

de luminita20_2006 in Prajituri, 29 Mar 2011 | 2814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • - 150 gr nuca macinata
  • -3 linguri faina
  • - 1 praf de copt
  • - 150 gr zahar pudra
  • - 1 plic zahar vanilat
  • Crema
  • -250 gr unt
  • -100 gr nuci
  • -200 gr zahar pudra
  • -2 plicuri ness
  • -2 galbenusuri
  • Glazura
  • -150 gr ciocolata neagra
  • -125 ml frisca
  • -nuci pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Blat:


Nucile se prajesc la cuptor (atentie sa nu le ardeti) apoi se piseaza, (reteta de baza zile sa fie maruntite praf, mie imi place sa simt nuca asa ca am lasat si bucati un pic mai mari). Se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma apoi se aduga zaharul pudra, dupa care se pun galbusurile pe rand, zaharul vanilat, faina amestecata cu praful de copt, iar la final nuca. Se toarna toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor 30 min -180 C.


Crema:


Untul se bate cu zaharul pana cand obtinem o spuma apoi se aduga galbenusurile, nessul si apoi nucila macinate sau taiate.



Glazura:


Se pune frisca cu ciocolata pe foc si se amesteca pana cand se topeste ciocolata .


Pe blatul racit se pune crema apoi glazura de ciocolata si se pun jumatati de nuci. Am caramelizat niste zahar, apoi am trecut nucile pentru decor prin el.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Lau 1

30.03.2011, 10:21

bunaaaaa

RuxyRux 1

30.03.2011, 12:11

Ce apetisanta

luminita20_2006 1

03.04.2011, 13:53

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA