Prajitura martisor

de Julie in Prajituri, 1 Mar 2011 | 5433 vizualizari

 

Pentru ca e 1Martie-Martisor va ofer si eu cu mare drag, un martisor…dulce si va doresc sa aveti o primavara frumoasa si luminoasa!

 

INGREDIENTE

  • Un blat din:
  • 4oua,
  • 8 linguri zahar,
  • coaja rasa de portocala,
  • 5 linguri faina.
  • Sirop:
  • 4 linguri apa,
  • 4 linguri lichior de portocale,
  • 1 lingura miere,
  • 5 linguri zahar farin. 
  • Glazura: 
  • 150-200g zahar farin,
  • 1-2 linguri zeama de lamaie,
  • 2-3 linguri apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura martisor:

Se bat ouale intregi cu zaharul,se adauga coaja rasa de portocala si faina. Se amesteca usor pt a iesi o prajitura pufoasa. Aluatul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 25 minute.


Se amesteca ingredientele pt sirop si se pun pe foc pana se topeste zaharul. Prajitura se scoate din tava,se lasa sa se raceasca, se pune pe un gratar si se toarna deasupra siropul.


Pentru glazura: se amesteca zaharul farin cu zeama de lamaie si apa cat sa iasa o compozitie fluida, groasa, care se intinde uniform deasupra prajiturii. Cantitatea de zahar se poate dubla daca se doreste un strat mai inalt de glazura. Prajitura se taie si se decoreaza dupa preferinta.


Snurul de decor se poate modela din pasta de zahar sau din caramele gumate. Rezultatul: un martisor delicios, elegant si feminin.


Pofta buna! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura martisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

gaby_duceag 1

01.03.2012, 18:13

ce=-as manca un martisor ")))

cristi2 1

01.03.2012, 19:55

arata super delicioasa

Aurelia 07_07 1

02.03.2012, 07:25

Primesc si eu asa un martisor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)