Eclere cu crema ganche

de nadea68 in Prajituri, 14 Sep 2013 | 2532 vizualizari

 

Azi am incercat si eu sa fac eclere...nu stiu de ce pana acum credeam ca e o reteta complicata...La succesul care au avut printre colegii mei de munca,o s-o fac cam des :))
p.s.m-am inspirat de la MotanLaOale :)

 

INGREDIENTE

  • 125 g faina
  • 100ml ulei
  • 250ml apa
  • 3 oua
  • praf de sare
  • crema
  • 200 g frisca lichida
  • 150 g ciocolata amara
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema ganche:

Se pun la fiert apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot, se da deoparte si se adauga faina. Se amestea bine, repede sa nu faca cocoloase pana se omogenizeaza si se mai tine pe foc mic pana se desprinde de pe fundul cratitei. Se lasa un pic la racit dupa care se adauga ouale pe rand.

In tava de cuptor se pune hartie de cuptor. Aluatul il punem intr-un pos si facem bastonase. Se lasa la foc 30 minute, 10 minute la foc mare si 20-25 la foc mai mic.

Cuptorul nu se deschide in primele 20 minute ca sa nu se lase aluatul :)

Crema 

Se pune frisca lichida si ciocolata pe foc. Cand ciocolata s-a topit se ia de pa foc se adauga zaharul si se lasa la racit. Se pune la frigider. Dupa ce s-a racit bine o scoatem si batem cu mixerul.

Eclerul il taiem in doua si-l  umplem cu crema. Asa procedam cu toate. Se introduc in frigider.

Mi-au iesit foarte bune!!!

Deasupra am ornat cu ciocolata topita.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema ganche" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu crema de fructe de padure