PLACINTA CU DOVLEAC COPT

de Teo in Prajituri, 23 Ian 2010 | 18068 vizualizari

 

cu astfel de placinta ma rasfata bunica in copilarie....

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac (aprox. 2 kg)
  • 200 g zahar
  • 2-3 linguri de ulei
  • 100 g nuca prajita
  • FOI
  • 1 ceasca de ulei 
  • 1 ceasca de lapte/apa minerala
  • 25 g drojdie
  • 500 g faina
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PLACINTA CU DOVLEAC COPT:

Se taie dovleacul in 4-6 bucati si se coace aproximativ 2-3 ore. Dupa ce s-a mai racit se curata de pe coaja, se amesteca cu zaharul si 2-3 linguri de ulei.


Se framanta o coca si se intind doua foi. Se aseaza prima foaie in tava tapetata cu faina dupa care se intinde toata cantitatea de dovleac si se presara nuca prajita. Se aseaza si cea de a doua foaie, se taie si se presara zahar tos. Se da la cuptor pentru 35 min.


 

TIPS-URI

1

Dovleacul copt nu isi mai lasa suc si nu curge nimic in tava.

2

Dovleacul copt este mai dulce decat cel razuit si calit.

3

Placinta cu dovleacul copt este mai sanatoasa.

4

Dupa copt, cantitatea de dovleac se injumatateste.

Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU DOVLEAC COPT" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Sylvia 1

29.01.2010, 09:00

Cred ca tocmai am gasit desertul ce o sa il fac in we, as fi vrut sa fac ceva cu dovleac dar nu aveam nici o reteta, taaaare bine arata abia astept sa incerc.

Anamaria7 1

08.02.2010, 21:31

unde gasesc dovleac de cumparat? de mult timp vreau sa incerc multe retete cu dovleac, dar nu am gasit niciodata

Teo 1

14.02.2010, 21:44

Anamaria ,spune cum sa te gasesc si iti trimit eu, cu toata imcrederea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta de ciocolata II