PLACINTA CU DOVLEAC COPT

de Teo in Prajituri, 23 Ian 2010 | 20688 vizualizari

 

cu astfel de placinta ma rasfata bunica in copilarie....

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac (aprox. 2 kg)
  • 200 g zahar
  • 2-3 linguri de ulei
  • 100 g nuca prajita
  • FOI
  • 1 ceasca de ulei 
  • 1 ceasca de lapte/apa minerala
  • 25 g drojdie
  • 500 g faina
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PLACINTA CU DOVLEAC COPT:

Se taie dovleacul in 4-6 bucati si se coace aproximativ 2-3 ore. Dupa ce s-a mai racit se curata de pe coaja, se amesteca cu zaharul si 2-3 linguri de ulei.

Se framanta o coca si se intind doua foi. Se aseaza prima foaie in tava tapetata cu faina dupa care se intinde toata cantitatea de dovleac si se presara nuca prajita. Se aseaza si cea de a doua foaie, se taie si se presara zahar tos. Se da la cuptor pentru 35 min.

 

TIPS-URI

1

Dovleacul copt nu isi mai lasa suc si nu curge nimic in tava.

2

Dovleacul copt este mai dulce decat cel razuit si calit.

3

Placinta cu dovleacul copt este mai sanatoasa.

4

Dupa copt, cantitatea de dovleac se injumatateste.

Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU DOVLEAC COPT" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

Sylvia 1

29.01.2010, 09:00

Cred ca tocmai am gasit desertul ce o sa il fac in we, as fi vrut sa fac ceva cu dovleac dar nu aveam nici o reteta, taaaare bine arata abia astept sa incerc.

Anamaria7 1

08.02.2010, 21:31

unde gasesc dovleac de cumparat? de mult timp vreau sa incerc multe retete cu dovleac, dar nu am gasit niciodata

Teo 1

14.02.2010, 21:44

Anamaria ,spune cum sa te gasesc si iti trimit eu, cu toata imcrederea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini amandine