Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate

de mirela0911 in Prajituri, 31 Aug 2017 | 5631 vizualizari

 

Ca idee am pornit de la tortul Inei https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-de-biscuiti-cu-crema-de-mascarpone-si-finetti-79877.html , dar am preferat sa-l pregatesc altfel, pastrand biscuitii si una din creme, cea maro. Am adaugat si o crema de vanilie, fructe pe ici pe colo, iar rezultatul este unul delicios. 

 

INGREDIENTE

Crema de ciocolata:
  • 2 plicuri budinca ciocolata
  • 5 lg zahar
  • 800 ml lapte
  • un praf de sare
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 lgt esenta de rom
Crema de vanilie:
  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg amidon
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 250 g mascarpone
Mai avem nevoie de:
  • 60 buc biscuiti Petit Beure
  • 5-6 banane (in functie de marime)
  • fructe de padure
Pt. ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • ciocolata rasa
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate:

Crema de ciocolata: Se pun 650 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si praful de sare. Restul de lapte se amesteca cu praful de budinca. Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul de budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa. Cand este gata se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se incorporeaza. La fel si esenta de rom. Se lasa deoparte.


Se ia o tava si se tapeteaza cu folie alimentara. Se asaza biscuitii pe fundul tavii, unul langa celalalt. Bananele se curata de coaja si se taie in trei pe lungime. Se asaza deasupra peste biscuiti. Se toarna apoi budinca de ciocolata si se asaza deasupra un strat de biscuiti.


Crema de vanilie: Intr-o oala se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul. Se toarna laptele, se omogenizeaza bine apoi se pune pe foc. Se lasa pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. La final se adauga untul. Se omogenizeaza. Se lasa putin la racit apoi se amesteca cu mascarpone.


Peste stratul de biscuiti se presara fructele de padure (eu am avut din congelator) apoi se toarna crema de vanilie. Se niveleaza apoi se pune din nou un strat de biscuiti. Se da la rece pentru cel putin o ora. Eu l-am lasat peste noapte.


Se scoate desertul din tava, se asaza pe un platou si se indeparteaza folia.


Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Se unge ultimul strat de biscuiti cu toata frisca si se rade ciocolata deasupra. Se da la rece inainte de a fi servit.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot face orice combinatii cu biscuiti, alegerea e a voastra!

2

Nu a fost necesar sa insiropez biscuitii, s-au inmuiat biscuitii de la creme.

3

Dimensiunea tavii este de 23x30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

elucubratiiculinare 1

02.09.2017, 17:23

cred ca e mortala

Rocsi 1

02.09.2017, 21:44

Ce mai faceam si eu deserturi din astea mai pe la inceputurile mele in bucatarie! Bine, desertul tau este minunat Eu puneam biscuiti, ii insiropam, faceam budinca la plic intre biscuiti si mai puneam ceva fructe deasupra, mai simplu.

UrsanMihaela 1

05.08.2018, 09:03

delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornuri cu cremwursti

ieri la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

ieri la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti