Cuib de viespi cu nuca si scortisoara

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 19 Mar 2012 | 14526 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 270 gr faina;
  • 1 galbenus;
  • 2 linguri de zahar;
  • 1 plic de zahar vanilat;
  • 1 plic de drojdie uscata;
  • 100 ml lapte;
  • 2 linguri de ulei;
  • Un praf de sare;
  • Coaja de lamaie
  • Pentru umplutura :
  • 150 gr nuca macinata;
  • 4 linguri de zahar;
  • O lingurita de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi cu nuca si scortisoara:

Intr-un bol se amesteca faina, drojdia, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul de ou, sarea si coaja de lamaie, dupa care se adauga uleiul si laptele caldut. Aluatul se framanta pana devine o compozitie omogena si putin elastica, dupa care se lasa la dospit aproximativ o ora


Intre timp se amesteca nuca cu zaharul si cu scortisoara


Dupa ce aluatul a crescut, se intinde pe masa unsa cu ulei o foaie de aluat destul de subtirica


Nuca, zaharul si scortisoara se intind peste foaia de aluat, dupa care se ruleaza astfel incat sa iasa o spirala cat mai deasa


Aluatul astfel rulat se taie in rondele groase de 3-4 cm si se aseaza pe tava tapetata cu hartia de copt



Tava se baga la cuptorul preincalzit si se lasa pana aluatul prinde o culoare aurie



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

MIUTA 1

21.03.2012, 13:35

Super bine arata

oana_pisicutza16 1

21.03.2012, 20:12

multumesc miuta

BuburuzaBubu 1

01.04.2012, 17:09

deliciossss

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si nuca