Tort exotic cu kiwi si banane

de oana_pisicutza16 in Torturi, 2 Noi 2011 | 19731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Blat:
  • 4 oua;
  • 4 linguri apa;
  • 6 lingura zahar;
  • 8 linguri de faina;
  • Crema de kiwi:
  • 6 kiwi;
  • 6 linguri de zahar;
  • 1 plic de gelatina;
  • 250 ml frisca
  • Crema de banane:
  • 5 banane;
  • 5 linguri zahar;
  • ½ plic gelatina;
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort exotic cu kiwi si banane:

Blatul:


Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea


Crema de kiwi:


Se curata kiwi de coaja. Kiwi impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de kiwi se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza


Crema de banane:


Se decojesc bananele. Bananele impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de banane se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza


Asamblare:


Blatul se taie in doua. In tava in care am copt blatul punem prima jumatate de blat. Peste blat se pune crema de kiwi. Se lasa la frigider 1 ora. Peste crema de kiwi se pune crema de banane. Dupa ce am pus crema de banane punem a doua jumatate de blat. Se lasa tortul la frigider 2 ore


Tortul e pregatit pentru ornat



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort exotic cu kiwi si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ionela_ella 1

04.06.2012, 11:00

ok ms

bianca_popescu92 1

15.04.2014, 21:37

Buna , te rog frumos spune-mi si me ce cantitate de cacao se pune in blat pentru ca am vazut ca nu se specifica . Multumesc frumos

oana_pisicutza16 1

17.04.2014, 23:14

nu se pune cacao in acest blat, ingredientul e pus acolo din greseala, am facut si blat cu cacao. Imi cer scuze pentru greseala.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si iaurt