Tort Charlene cu mure

de oana_pisicutza16 in Torturi, 3 Oct 2011 | 4150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat alb: 
  • 2 oua;
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 lingura de ulei;
  • 3 linguri cu varf faina;
  • ½ praf de copt;
  • 1 lingura de apa;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • Coaja rasa de portocala/lamaie;
  • Blat negru:
  • 3 oua;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingura ulei;
  • 4 linguri cu varf de faina;
  •  ½ praf de copt;
  • Esenta de Rom;
  • Mousse de mure:
  • 400 g mure;
  • 4 linguri de zahar;
  • 1 plic de gelatina;
  • 250 ml frisca;
  • Crema alba:
  • 2 oua;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 plic gelatina;
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Charlene cu mure:

Blatul:

Se procedeasa la fel la ambele blaturi. Se mixeaza galbenusurile cu apa, ulei, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, pana se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se pune compozitia obtinuta in tava si se coace pana trece testul cu scobitoarea

Mousse de mure:

Murele impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de mure se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza

Crema alba:

Se bat ouale cu zaharul la foc mic pana se dizolva zaharul (se amesteca in continuu ca sa nu se prinda). Intre timp se pune gelatina la intarit in 150 ml apa rece. Dupa ce s-a topit tot zaharul se adauga gelatina intarita si se raceste, dupa care se adauga frisca batuta

Asamblare:

In tava in care am copt blaturile punem blatul alb. Peste blatul alb se pune mousse-ul de mure. Se lasa la frigider 2 ore. Peste mousse-ul de mure se pune crema alba. Dupa ce am pus crema punem blatul negru. Se lasa tortul la frigider 2 ore

Tortul e pregatit pentru ornat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Charlene cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (17)

oana_pisicutza16 1

05.10.2011, 17:19

multumesc ma bucur ca va place si chiar merita sa il incercati

adry88 1

09.10.2011, 10:40

grozav a iesit

Anamaria7 1

19.10.2011, 09:18

super tort

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de mascarpone si fructe de padure