Tort Charlene cu mure

de oana_pisicutza16 in Torturi, 3 Oct 2011 | 4188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat alb: 
  • 2 oua;
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 lingura de ulei;
  • 3 linguri cu varf faina;
  • ½ praf de copt;
  • 1 lingura de apa;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • Coaja rasa de portocala/lamaie;
  • Blat negru:
  • 3 oua;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingura ulei;
  • 4 linguri cu varf de faina;
  •  ½ praf de copt;
  • Esenta de Rom;
  • Mousse de mure:
  • 400 g mure;
  • 4 linguri de zahar;
  • 1 plic de gelatina;
  • 250 ml frisca;
  • Crema alba:
  • 2 oua;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 plic gelatina;
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Charlene cu mure:

Blatul:

Se procedeasa la fel la ambele blaturi. Se mixeaza galbenusurile cu apa, ulei, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, pana se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se pune compozitia obtinuta in tava si se coace pana trece testul cu scobitoarea

Mousse de mure:

Murele impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de mure se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza

Crema alba:

Se bat ouale cu zaharul la foc mic pana se dizolva zaharul (se amesteca in continuu ca sa nu se prinda). Intre timp se pune gelatina la intarit in 150 ml apa rece. Dupa ce s-a topit tot zaharul se adauga gelatina intarita si se raceste, dupa care se adauga frisca batuta

Asamblare:

In tava in care am copt blaturile punem blatul alb. Peste blatul alb se pune mousse-ul de mure. Se lasa la frigider 2 ore. Peste mousse-ul de mure se pune crema alba. Dupa ce am pus crema punem blatul negru. Se lasa tortul la frigider 2 ore

Tortul e pregatit pentru ornat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Charlene cu mure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort table