Tort de mere

de MIUTA in Torturi, 22 Mai 2011 | 4870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 mere potrivite
  • 12 linguri zahar
  • 150 g unt
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri nuca macinata
  • gem de gutui
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se caramelizeaza 8 linguri de zahar atat cat sa fie auriu.Se opreste focul si se pune peste zaharul caramelizat 150 g unt.Merele se curata de coaja,se scobesc in interior(se scoate casuta seminala),se spala si se aseaza in cratita cu scobitura in sus unde este zaharul caramelizat.Se pune in interiorul merelor dulceata sau gem dupa preferinta si peste se pune nuca macinata.Se dau merele la cuptor 30 minute la foc mare.


Se mixeaza separat 5 albusuri spuma tare in care adaugam 5 linguri de zahar si mixam pana se topeste zaharul.Se adauga pe urma galbenusurile,esenta de vanilie si se mixeaza din nou.La sfarsit se pune 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.Se scoate cratita din cuptor dupa 30 min. si se pune peste mere aluatul de pandispan.Se da la cuptor din nou pentru 30 minute la foc potrivit.Se verifica cu scobitoarea cand e gata blatul.


Se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.Cand este racit se orneaza cu frisca.


E usor de facut si super gustos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

kamy 1

22.05.2011, 23:43

de asta fac si eu si ce ne place

mamaieelena 1

23.05.2011, 21:24

MIUTA ne-ai incantat ochiul placut cu bunatatile tale

deyutzky 1

04.06.2011, 11:32

ce delicios trebuie sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert sufleu de branza cu capsuni