Retete traditionale din Israel
In bucataria israeliana putem gasi numeroase retete cu carne si legume absolut delicioase. Bucatarasii nostri ne propun bunatati fel de fel, de la ceapa umpluta pe salata de linte, latkes sau meurav, pana la prajituri calde, kugel sau prajitura cu ghimbir.
Retete israeliene inedite
Preparati cu noi bucate israeliene potrivite pentru orice anotimp: retete cu pui si legume, mancaruri cu ficat sau retete pentru deserturi!
Painici musli
Postat de: boscodinaSe pudreaza cu faina vasul in care se pune coca, din abundenta, se pune intr-o punga de plastic(vasul cu coca) , se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit 20 de minute( eu am uitat... Citeste continuarea
Shakshuka
Postat de: rivkaCartofii se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei pana devin galbeni aurii apoi se scot pe o farfurie. In tigaia in care s-au rumenit cartofii se adauga rosia taiata cuburi grof, ardeii... Citeste continuarea
Latkes sau Gogosele de cartofi
Postat de: rivkaCartofii se curata, se spala si se dau prin razatoarea mare destul de grof dar daca aveti ustensile de bucatarie ii puteti marunti si la robot. Cartofii se scurg apoi bine de apa cu mana.Se... Citeste continuarea
Challe sau Paine impletita
Postat de: rivkaSe aseaza ingredientele pe rand intr-un castron de bucatarie, faina, ouale ,sarea, zaharul,putin ulei, drojdia si apa calduta si se amesteca cu mana pana se desprinde aluatul de pe vas. Se... Citeste continuarea
Placinta cu ficat de pui
Postat de: boscodinaSe curata ceapa si se caleste in ulei, cand devine aurie se adauga si carnea tocata. Se lasa pana carnea capata o culoare de putin prajit. Separat se prajesc ficateii de pui in ulei si cu putin... Citeste continuarea
Supa crema de porumb
Postat de: boscodinaCeapa se taie marunt si se pune la calit in unt. Se adauga boabele de porumb scurse si se lasa vreo 2 minute mestecandu-se in ele. Se adauga lingura de faina , se caleste putin si se stinge tot... Citeste continuarea
Speculaas
Postat de: boscodinaSe amesteca ingredientele uscate , se adauga untul si 4 linguri de lapte si se framanta aproximativ 30 de secunde Trebuie sa iasa o coca normala spre moala, nu tare. Daca... Citeste continuarea
Ceapa umpluta pe salata de linte
Postat de: boscodinaSe fierbe lintea in apa rece. Se taie morcovul si ceapa , se adauga lintea cand e deja fiarta. Se pun sare si piper dupa gust,sucul de lamaie si ulei de masline si se lasa la frigider cel putin... Citeste continuarea
Salata de artichoke(anghinare) si fenicul
Postat de: boscodinaInimile de artichoke se fierb in apa cu sare si sucul de la o jumatate de lamaie, pana se inmoaie ( sunt care le prefera doar o idee moi, pentru mine trebuie sa intre furculita ca in branza in... Citeste continuarea
Prajitura cu ginger
Postat de: boscodinaGingerul se taie bucatele mici. Untul se bate impreuna cu zaharul pana devine o crema. Se adauga gingerul taiat bucatele si faina si se continua sa se bata cu mixerul. Se vor forma firimituri mari... Citeste continuarea
Placinta cu patrunjel
Postat de: boscodinaSe preincalzeste cuptorul la 180-200 de grade.Ardeii se taie cubulete mici si se calesc in putin ulei. Patrunjelul si spanacul se spala si se taie marunt.Coca se intinde cat sa acopere fundul... Citeste continuarea
Placinta cu ardei gras
Postat de: boscodinaSe incalzeste cuptorul la 200 de grade. Ingredientele blatului se amesteca si se framanta pana devin o coca uniforma. Vanata se taie felii in lungime , ardeii in felii destul de late, tot in... Citeste continuarea