Retete culinare din Israel

Retete traditionale din Israel

In bucataria israeliana putem gasi numeroase retete cu carne si legume absolut delicioase. Bucatarasii nostri ne propun bunatati fel de fel, de la ceapa umpluta pe salata de linte, latkes sau meurav, pana la prajituri calde, kugel sau prajitura cu ghimbir.


Retete israeliene inedite

Preparati cu noi bucate israeliene potrivite pentru orice anotimp: retete cu pui si legume, mancaruri cu ficat sau retete pentru deserturi!

Painici musli

Postat de: boscodina

Se pudreaza cu faina vasul in care se pune coca, din abundenta, se pune intr-o punga de plastic(vasul cu coca) , se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit 20 de minute( eu am uitat... Citeste continuarea

Shakshuka

Postat de: rivka

Cartofii se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei pana devin galbeni aurii apoi se scot pe o farfurie. In tigaia in care s-au rumenit cartofii se adauga rosia taiata cuburi grof, ardeii... Citeste continuarea

Latkes sau Gogosele de cartofi

Postat de: rivka

Cartofii se curata, se spala si se dau prin razatoarea mare destul de grof dar daca aveti ustensile de bucatarie ii puteti marunti si la robot. Cartofii se scurg apoi bine de apa cu mana.Se... Citeste continuarea

Challe sau Paine impletita

Postat de: rivka

Se aseaza ingredientele pe rand intr-un castron de bucatarie, faina, ouale ,sarea, zaharul,putin ulei, drojdia si apa calduta si se amesteca cu mana pana se desprinde aluatul de pe vas. Se... Citeste continuarea

Placinta cu ficat de pui

Postat de: boscodina

Se curata ceapa si se caleste in ulei, cand devine aurie se adauga si carnea tocata. Se lasa pana carnea capata o culoare de putin prajit. Separat se prajesc ficateii de pui in ulei si cu putin... Citeste continuarea

Supa crema de porumb

Postat de: boscodina

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in unt. Se adauga boabele de porumb scurse si se lasa vreo 2 minute mestecandu-se in ele. Se adauga lingura de faina , se caleste putin si se stinge tot... Citeste continuarea

Speculaas

Postat de: boscodina

    Se amesteca ingredientele uscate , se adauga untul si 4 linguri de lapte si se framanta aproximativ 30 de secunde Trebuie sa iasa o coca normala spre moala, nu tare. Daca... Citeste continuarea

Ceapa umpluta pe salata de linte

Postat de: boscodina

Se fierbe lintea in apa rece. Se taie morcovul si ceapa , se adauga lintea cand e deja fiarta. Se pun sare si piper dupa gust,sucul de lamaie si ulei de masline si se lasa la frigider cel putin... Citeste continuarea

Salata de artichoke(anghinare) si fenicul

Postat de: boscodina

Inimile de artichoke se fierb in apa cu sare si sucul de la o jumatate de lamaie, pana se inmoaie ( sunt care le prefera doar o idee moi, pentru mine trebuie sa intre furculita ca in branza in... Citeste continuarea

Prajitura cu ginger

Postat de: boscodina

Gingerul se taie bucatele mici. Untul se bate impreuna cu zaharul pana devine o crema. Se adauga gingerul taiat bucatele si faina si se continua sa se bata cu mixerul. Se vor forma firimituri mari... Citeste continuarea

Placinta cu patrunjel

Postat de: boscodina

Se preincalzeste cuptorul la 180-200 de grade.Ardeii se taie cubulete mici si se calesc in putin ulei. Patrunjelul si spanacul se spala si se taie marunt.Coca se intinde cat sa acopere fundul... Citeste continuarea

Placinta cu ardei gras

Postat de: boscodina

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Ingredientele blatului se amesteca si se framanta pana devin o coca uniforma. Vanata se taie felii in lungime , ardeii in felii destul de late, tot in... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]