Speculaas

de boscodina in Prajituri, 29 Iul 2009 | 5421 vizualizari

 

Desi numele pare mai mult al unui personaj de desene animate, prieten cu spiderman, sunt pur si simplu niste fursecuri deosebite, a caror reteta am gasit-o pe un site israelian.Pline de condimente sunt o fericire pentru papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • 150g zahar brun
  • 50 de grame zahar alb(eu am folosit numai zahar alb)
  • 3 linguri rase de firimituri de prajitura/ biscuiti(eu am zobit 3 biscuiti petit)
  • 250g faina cu factor de crestere
  • putina sare
  • 1lingurita rasa scortisoara
  • 1 lingurita rasa ginger
  • 1 lingurita rasa cuisoare
  • 1/4 lingurita rasa piper negru
  • 75 g unt rece
  • 4-6 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Speculaas:



Se amesteca ingredientele uscate , se adauga untul si 4 linguri de lapte si se framanta aproximativ 30 de secunde


Trebuie sa iasa o coca normala spre moala, nu tare. Daca e nevoie se mai adauga o lingura de lapte si se amesteca iar.


Se inveleste coca in plastic si se pune in frigider o ora jumate -doua ore sau 20 de minute in congelator) .
In functie de cum se fac fursecurile, se da forma dorita cocii.
Se pot face
1.bilute cam de 1.5-2cm diametru pe care le turtim cu fundul unei pahar,
2.se face din coca un fel de salam , rulada si se taie felii ,
3. se intinde coca cam de 1 cm grosime si se pot taia cu ajutorul unui pahar cercuri.
Eu am ales varianta cu feliile pentru ca mi se pare cea mai simpla.


Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade se scoate coca se fac fursecurile si se pun in cuptor la copt 20-30 min cu spatiu intre ele.


Chiar daca feliile sunt mai ovale, in cuptor se labarteaza fursecurile si "la iesire"arata tare bine.Se scot cu grija sa nu se rupa,prin racire devin crocante, daca dau insa de umiditate se "mai fragezesc".

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Speculaas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

mihaelar63 1

02.03.2010, 07:37

trebuie sa le incerc , nu pot fi rele , imi place si ciocolata cu ardei iute , fursecurile astea de ce nu mi-ar place ?

madi_marin 1

02.03.2010, 08:57

eu am gasit la Kaufland in perioada sarbatorilor de iarna niste biscuti condimentati care se numeau Spekulatius....foarte buni, iar acestia sunt asemanatori....

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 12:16

ce mai conteaza dak e din desene animate sau nu important e ca e comestibil

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Cinnabon