Chec mare si pufos

de loredanaaa in Prajituri, 11 Ian 2017 | 572 vizualizari

 

Îmi place acest chec ca este gustos și creste foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 500 g zahar
  • 200 ml apa calduta
  • 200 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec mare si pufos:

Se separa albusurile de galbenusuri.


Galbenusurile le amestecați cu mixerul la viteza potrivita cu 250g zaharul, apa calduta, uleiul, zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa.


Albusurile se mixează bine, pana devin tari apoi se adauga restul de zahar (250 g) pana devine o spuma lucioasa.


Albusurile de mai sus se toarnă peste compozitia de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul . Opriți 2 polonice din aceasta compozitie si le amestecati cu cacao.


Se tapetează cu foaie de copt 2 tavi mari de cozonac sau 3 tăvi mici.( Eu am făcut într-o tava mare)


Se toarnă compoziția in tavi si deasupra puneti cate un polonic din compozitia cu cacao (sa nu le umpleți pline ca ele vor creste și vor da in afara). Apoi, cu o furculita adânciti circular aluatul de cacao in cel de vanilie, formând trandafiri.


Se coace la 180 de grade Celsius, pana trece testul scobitorii (jumate de ora nu deschideți cuptorul).


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec mare si pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

diaconta 1

15.01.2017, 18:21

pufos este si ai facut mult sa ajunga pentru toata lumea

oanapl 1

25.01.2017, 17:02

Delicios!

loredanaaa 1

23.02.2017, 13:35

Mulțumesc dragelor.
Dia am făcut pentru toată lumea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu branza dulce si ananas