Supa crema de porumb

de boscodina in Supe, 29 Iul 2009 | 8961 vizualizari

 

O supa altfel, poate fi delicioasa sau sa te faca sa incerci altceva, depinde de gust, mie mi-a placut la nebunie.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mijlocie
  • 1conserva porumb( 300 grame)
  • 30g unt
  • 2 cani lapte
  • 120 ml frisca lichida
  • sare, piper alb macinat, nucsoara dupa gust(eu am pus piper negru si destula nucsoara si a schimbat culoarea supei )
  • 50g dovleac
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura faina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de porumb:

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in unt. Se adauga boabele de porumb scurse si se lasa vreo 2 minute mestecandu-se in ele. Se adauga lingura de faina , se caleste putin si se stinge tot cu laptele si frisca lichida.Se adauga dovleacul dat prin razatoare mare sis e lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute mestecand din cand in cand ca au tendinta de a se prinde de fundul cratitei.
Se opresc cateva linguri de legume din supa , iar restul se pune in blender si se face pasta.

Daca mai e nevoie se subtiaza cu putin lapte. Se adauga legumele oprite , se condimenteaza si se mai lasa la fiert cam 5 minute.
Si...gata supa! Tocmai buna de mancat :) Pofta buna!

TIPS-URI

1

dupa ce se ia de pe foc se pune deasupra o bucatica de unt, ca sa nu faca crusta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bunica 1

30.07.2009, 17:33

bosco, ai facut supa sau nu? In reteta spui : "eu am pus piper negru si destula nucsoara"

boscodina 1

30.07.2009, 23:32

am si mancat-o nu doar ma facut--o. explicam oarecum de ce nu e galbena pui,cum ar trebui sa fie o supa de porumb, pentru ca geniul din mine a pus nucsoara ..cam multa...si piper negru ca cel alb s-a finit.

boscodina 1

30.07.2009, 23:35

m-am prins...si ma tin bine comentariul de deasupra postarii dumneavostra se referea la supa de broccoli cu branza cu mucegai . pe aia nu am facut-o si nici nu ii stru reteta, am cautat-o pe site, nu am gasit-o asa ca bucataras imi e dator vandut. mi-a facut pofta( am luat si branza, pentru o salata e adevarat ) si ma lasa asa pe uscat sa ma dezhidratez in voie.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de morcovi si dovleac cu marar