SUPA DE CARNE CU TAIETEI DE CLATITE

de Roda in Supe, 24 Iun 2009 | 3172 vizualizari

 

Este o supa picanta si satioasa!

 

INGREDIENTE

  • 800g.pulpa de porc cu os ,
  • 400g.os de vita cu maduva,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita boabe de piper,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingurita pasta de ardei iute ,
  • 1/2 lingurita nucsoara,
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat,
  • 2-3 morcovi,
  • 1 radacina de patrunjel,
  • 1 ceapa ,
  • 1 telina,
  • 1 gulie,
  • patrunjel verde tocat,
  • 1 bucata de varza creata ;
  • Pentru taietei;
  • 4 clatite sarate;
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SUPA DE CARNE CU TAIETEI DE CLATITE:

1.Se spala carnea si osul de vita  si se pun intr-o cratita mai mare.2.5 l. apa se toarna peste carne  si se pune cratita  la fiert ,pe foc mic, pana se aduna spuma.

2.Dupa ce se aduna spuma, se adauga in cratita sare, piper,usturoiul curatat si  taiat in doua , crema de ardei iute,ghimbirul si nucsoara.Se lasa sa fiarba , la foc mic, inca 50 de minute pana cand carnea este fiarta pe jumatate.

3.Se curata zarzavaturile  si se adauga in cratita:morcovii se taie in 4, iar restul legumelor taiate in doua si se continua fierberea inca 1 ora.Se ia cratita de pe foc si se lasa 15 minute sa se limpezeasca.Se strecoara supa.

4.Clatitele sarate se taie ca si taieteii in fasii subtiri, se repartizeaza in 6 farfurii, se adauga morcovii si supa fierbinte.Se presara patrunjel verde tocat.

Obs:Carnea de porc se serveste separat cu sos si cu restul de legume fierte in supa  sau insotita de garnitura dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "SUPA DE CARNE CU TAIETEI DE CLATITE" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Bucataras

Bucataras 1

24.06.2009, 15:35

trebuie s-o execut, cum ar zice Oana ... cu ce o acresc? sau nu mai trebuie

Roda

Roda 1

24.06.2009, 15:45

Nu se acreste, cel putin noi asa o mancam,dar daca iti plac supele acrite, nici-o problema, acresti cu otet ,nu cu lamaie sau cu putin bors.Sa-mi spui daca ti-a placut dupa ce o "executi",bine?

Panacris

Panacris 1

29.04.2014, 20:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!