Placinta cu ardei gras

de boscodina in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2009 | 5603 vizualizari

 

O placinta delicioasa , tare simplu de facut..produce putina caldura, ca se foloseste cuptorul un pic, dar o data coapta e la fel de buna si rece

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 50g unt
  • 1 cana faina normala
  • 1/4 cana apa
  • pentru umplutura
  • 3 ardei grasi de diferite culori(eu am pus rosu, portocaliu si galben)
  • 1 vanata mijlocie
  • 6 felii branza gen cascaval
  • 3 catei de usturoi
  • rozmarin optional
  • sare, piper,
  • ulei
  • 1 ou
  • 50g branza telemea
  • 250g crema de branza( mascarpone)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ardei gras:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Ingredientele blatului se amesteca si se framanta pana devin o coca uniforma.
Vanata se taie felii in lungime , ardeii in felii destul de late, tot in lungime si se prajesc separat in ulei, pana sunt destul de moi, patrunse.
Coca se intinde pe masa de lucru si cu ajutorul sucitorului se pune in tava, se inteapa cu o furculita si eu recomand sa se coaca un pic inainte, cat sa fie jumate facuta( eu nu am copt-o si m-am chinuit apoi mai mult cu placinta in cuptor..cu cuptorul care sa coaca numai jos, dar sa incerc sa nu o ard...mai mare bataia de cap).

Peste coca din tava se pun cele 4-6 felii de cascaval , deasupra feliile de vinete prajite si scurse, iar deasupra lor se aseaza cu simt artistic feliile de ardei. Cateii de usturoi se taie felii in lungime si se indeasa printre ardei.

Crema de branza, branza telemea data prin razatoare sau zdrobita cu furculita se amesteca cu oul si se toarna peste ardei , miscandu-i putin cat sa patrunda branza printre ei. Se orneaza cu rozmarin si se baga la cuptor 20-25 de minute sau pana e gata.( eu am copt-o cam o ora)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ardei gras" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti