Placinta cu ficat de pui

de boscodina in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2009 | 7257 vizualizari

 

O placinta tare gustoasa, a trecut cu brio toate probele si juriu "mofturos" de altfel a votat-o in unanimitate ca fiind foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • umplutura:
  • 300g carne tocata
  • 1 ceapa mare
  • 500g ficat pui
  • 300g pastrama(pastrama si carnea tocata au fost de curcan amandoua, dar fiecare pune ce prefera)
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingura rozmarin
  • sare, piper dupa gust
  • 4 catei de usturoi
  • pentru aluat:
  • 100g margarina
  • 1 ou
  • 1 1/2 cana faina cu factor de crestere
  • putina sare
  • 4 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ficat de pui:

Se curata ceapa si se caleste in ulei, cand devine aurie se adauga si carnea tocata. Se lasa pana carnea capata o culoare de putin prajit. Separat se prajesc ficateii de pui in ulei si cu putin apa( eu i-am taiat in sferturi). Cand sunt gata se amesteca continutul celor 2 tigai , se adauga si pastrama taiata marunt si se lasa sa se raceasca cam 20 de minute.


Se amesteca intr-un vas toate ingredientele si se framanta coca. Se va intinde pe masa de lucru pe care am presarat faina si se intinde cat se poate de subtire, cat sa caopere fundul tavii, peretii si partea de deasupra a placintei. Placinta se face in tava rotunda cu diametru de 20 de cm dar iese prea inalta dupa gustul meu asa ca eu o pun in tava un pic mai mare si dreptunghiulara(aproximativ 22x34 cm- niciodata nu am masurat cat are)


Cat am stat noi si "ne-am framantat", carnea s-a mai racit, asa ca ii adaugam ouale, faina condimentele si amestecam. Se pune carnea-umplutura in tava , se acopera cu aluatul si inteapa cu furculita pe alocuri sa mai respire si se pune la copt in cuptorul preincalzit la 200 de grade, cam 30-40 de minute sau pana e gata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Piftele