Muffins de Cartofi cu parmezan

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2016 | 979 vizualizari

 

O reteta simpla, rapida și delicioasa de cartofi cu parmezan.
Cartoful este, fără îndoială, una din cele mai consumate legume din lume. Originar din America, a devenit un aliment extrem de popular, din Europa până în Asia şi Australia. Puţini ştiu, însă, că banalul cartof are o istorie tumultuoasă. Acest film documentar urmăreşte modul în care cartoful a devenit una din cele mai importante surse de hrană. „Patata”, aşa cum o numeau incaşii, a fost descoperit în secolul XVI de spanioli pe o insulă din sudul statului Chile.

 

INGREDIENTE

  • 800 g cartofi
  • 50 g unt topit
  • 30 g parmezan
  • sare, piper, boia de ardei
  • cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins de Cartofi cu parmezan:

Se unge cu unt o forma de muffins.


Se curata, se spală și se usucă cu un prosop curat cartofii.


Se taie cartofii felii subtiri cu o mandolina sau la robot.


Punem feliile de cartofi într -un bol.


Se topește untul și se adaugă peste cartofi.


Se amestecă . Se adauga cimbrul, parmezanul ras , sare și piper și se amestecă bine.


Punem feliile de cartofi una peste alta in formele de muffins.


Presaram deasupra un pic de piper negru măcinat și boia de ardei.


Se coc la cuptor la 190 ° C timp de 45-50 minute.


Lasati-le sa se raceasca 5 minute, apoi le puteti scoate din forma cu ajutorul unei linguri.


Se pot servi simple cu o salata verde sau ca garniturat la o mancare cu carne, peste etc.


Pofta BUNA!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins de Cartofi cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

noiinbucatarie 1

03.05.2016, 11:22

ce bine arata!

marcela1979 1

03.05.2016, 11:52

Rocsi 1

03.05.2016, 19:17

Mmm, ce bine suna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv/ Briose sarate