Painici musli

de boscodina in Piine, 22 Sep 2009 | 4034 vizualizari

 

De mult le pusesem gand rau painicilor astea, dar cum avantul pionieresc nu ma dadea afara din casa tot le faceam "saptamana viitoare",acum ,revenita cu forte proaspete...era musai sa le atac :)

 

INGREDIENTE

  • pentru coca:
  • 250g faina alba
  • 50 g faina neagra
  • 50g fulgi de ovaz
  • 250ml apa calduta
  • 20g drojdie
  • 1lingurita sare
  • pentru umplutura:
  • 3 linguri mac
  • 1/4 cana seminte de floarea soarelui decojite
  • 1/3 cana alune tocate marunt( eu am combinat alune cu nuci si migdale)
  • 1 mar taiat foarte marunt
  • 5 curmale taiate foarte marunt
  • 2 linguri miere
  • pentru ornat:
  • seminte de mac ,floarea soarelui si fulgi de ovaz
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici musli:

Se pudreaza cu faina vasul in care se pune coca, din abundenta, se pune intr-o punga de plastic(vasul cu coca) , se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit 20 de minute( eu am uitat de ea..asa ca a sta o ora).
Se scoate coca pe masa infarinata bine si se pune umplutura framantandu-se pana se omogenizeaza,nu foarte mult ca sa nu isi piarda coca consistenta.


Se fac painici rotunde( eu am facut 12, dar se pot face pana la 20 daca se fac mai micute), se dau prin amestecul de seminte pentru ornare si se pun in tava ,unsa in prealabil cu putin ulei, la dospit 20 de minute(de data asta nu am mai uitat).


Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade 15 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici musli" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

boscodina 1

22.09.2009, 22:50

multumesc

ala_oancea 1

25.09.2009, 15:32

Ce buna trebuie sa fie !

alinutzika 1

12.08.2011, 15:29

sanatoase si tare bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt