Furnicuti

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 20.04.2010

RETETE48
PRIETENI2
Retete / Dulciuri

Muffins cu merisoare

In Prajituri la 17 Aug 2011

Cum se prepara reteta de muffins cu merisoare : Mai intai rupem ciocolata bucatele si o topim la bain-marie, dupa care o lasam sa se racoreasca. Ca la toate retetele de muffins, amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, cacao, zaharul si merisoarele....

Inghetata de Banane

In Dulciuri la 3 Aug 2011

Pasam bananele si le amestecam cu mierea, zeama de lamaie si fulgii de cocos. Batem frisca, iar spre sfarsit adaugam zaharul vanilat, mixand in continuare. Peste amestecul de banane adaugam frisca, omogenizam si turnam intr-un vas pe care-l vom pune la congelator cateva ore.  

Black & White Angel Food Cake

In Prajituri la 27 Iul 2011

  Amestecam faina cu 150 g de zahar si cu coaja de lamaie. Daca aveti albusuri congelate, lasati-le sa se decongeleze la temperatura camerei, dar sa ramana reci, poate chiar sa mai fie cateva bucatele mici inghetate, pe care le zdrobiti cu o furculita. Batem albusurile spuma,...

Tarta cu banane

In Dulciuri la 15 Iul 2011

Din faina, unt si zahar framantam repede un aluat, adaugand putina apa rece, cat sa avem un aluat inchegat, care nu se lipeste de peretii vasului. Intindem aluatul cu sucitorul, pe o suprafata presarata cu putina faina. Asezam aluatul, care trebuie sa aiba cam 0.5cm grosime, in tava/tavile...

Bombe cu afine

In Dulciuri la 13 Iul 2011

In primul rand, lasam afinele intr-o sita, sa se scurga de lichid. Tocam biscuitii sau ii punem intr-o punga si ii pisam cu sucitorul sau cu o sticla. La fel procedam si cu nuca. Punem ciocolata si untul intr-un vas le o topim la foc mic, amestecand mereu. Cand luam de pe foc, adaugam...

Trifle cu capsuni si afine

In Dulciuri la 1 Iun 2011

Zdrobim biscutii in mana sau ii punem intr-o punga si trecem o sticla peste ei de cateva ori. Mascarponele il amestecam cu quarkul si zaharul pudra, iar capsunile le taiem pe jumatate. Asezam in pahare mai intai biscutii, apoi un strat de branza, un strat de afine, alt strat de branza,...

Prajitura cu rubarba

In Prajituri la 11 Mai 2011

Spalam tijele de rubarba si le curatam de primul strat de coaja, cu ajutorul unui cutit. Taiem rubarba curatata in bucatele si o amestecam cu 100 g zahar si scortisoara. Separam ouale, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le amestecam cu cele 16 linguri de zahar. Pentru ca sa...

Cremsnit pe stil vechi

In Prajituri la 8 Mai 2011

Margarina o taiem cubulete si o punem intr-o cratita, impreuna cu 3 linguri de lapte si zaharul. Punem pe foc mic, amestecand mereu, pana cand margarina se topeste si zaharul se dizolva. Lasam sa se raceasca complet, pentru ca sa nu se taie compozitia. Intre timp separam galbenusurile de...

Prajitura cu morcovi si migdale

In Prajituri la 17 Apr 2011

Cu vreo jumatate de ora inainte de a incepe, scoateti untul din frigider. Tocam migdalele si tocam sau razuim morcovii. Frecam bine untul cu zaharul, ca sa mearga mai usor, folositi un zahar fin. Adaugam pe rand ouale, amestecand dupa fiecare, coaja de lamaie, iar la sfarsit punem iaurtul....

Cornulete cu gem (de post)

In Dulciuri la 25 Mar 2011

Pregatim o maia din drojdie, zahar, putina apa calduta si putina faina. Cat timp creste maiaua, pregatim umplultura. Pentru ca dulceata pe care am folosit-o nu era suficient de tare, am tocat nucile marunt si le-am amestecat cu dulceata. Daca aveti magiun sau o dulceata mai uscata, nu e...

Muffins cu morcov si piersici

In Prajituri la 10 Mar 2011

Zdrobim piersicile si le amestecam cu uleiul. Intr-un alt castron amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, condimentele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Turnam piersicile peste si amestecam foarte putin. Adaugam morcovii si stafidele si le inglobam in amestec. Umplem fiecare forma...

Mucenici muntenesti

In Dulciuri la 7 Mar 2011

Pregatim aluatul din faina, apa calduta si un praf de sare. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Este un aluat cu care se lucreaza foarte usor, nu e nevoie de faina cand il intindem pe masa de lucru. Daca aveti forma de taiat, intindeti aluatul intr-o foaie destul de subtire, si...

Serbet de Ciocolata

In Dulciuri la 17 Feb 2011

Punem apa la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul. Amestecam din cand in cand, sa se dizolve zaharul. Cand incepe sa fiarba, oprim focul, punem ciocolata taiata bucatele mici si amestecam bine (cu un tel) pana se dizolva. Turnam si whiskeyul, mai amestecam putin si lasam sa se raceasca....

Ananas Copt cu Sos de Caramel

In Dulciuri la 15 Feb 2011

Incepem prin a carameliza zaharul intr-o tigaie de teflon, la foc mic. Cand incepe sa se lichefieze, rotim usor tigaia, pentru ca sa se topeasca si zaharul ramas pana ajunge la o culoare asemanatoare chihlimbarului. Ghimbirul curatat il taiem rondele, ienibaharul il zdrobim, iar daca...

Cheesecake cu ciocolata

In Torturi la 9 Feb 2011

Maruntim biscuitii. Topim untul la foc mic, si pentru ca ne place, adaugam in untul topit 2 - 3 patratele de ciocolata neagra (din cele 160g), tocata marunt, amestecand pana se dizolva. Turnam amestecul peste biscutiti si omogenizam bine. Ungem forma de cheesecake cu unt si asezam aluatul din...

Trigoane cu mere

In Dulciuri la 2 Feb 2011

Merele razuite se lasa sa stea putin, apoi le stoarcem bine de zeama lasata si le calim cateva minute impreauna cu zaharul. Cand se mai racesc, adaugam nuca tocata, scortisoara, zaharul vanilat si coaja de lamaie si amestecam. Untul (margarina) il topim intr-o craticioara, la foc mic, fara...

Afisate 1 - 16 din 16 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]