Painici cu lapte (Anpan bread)

de Cantboilanegg in Piine, 22 Mar 2011 | 14230 vizualizari

 

In urma cu ceva vreme gaseam in magazinele Plus niste painici cu lapte foaaaaaaaarte bune, insa in ultima vreme nu le-am mai gasit. Si nici nu le mai caut... caci astazi am gatit o portie de douasprezece painici cu lapte super delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 240 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 10 g sare
  • 500 g faina
  • doua lingurite de drojdie uscata
  • 70 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte (Anpan bread):

Putem sa folosim masina de preparat paine, caz in care adaugam ingredientele (in urmatoarea ordine: laptele, oul, untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, faina si drojdia) si setam masina pe programul de framantare si dospire.

In cazul in care nu dispuneti de o masina pentru preparat paine, procedam in felul urmator: facem o maia din 50 ml lapte caldut, sare, zahar si drojdie. Lasam totul langa o sursa de caldura pentru 15-20 minute! Dupa ce maiaua este facuta, adaugam oul batut, untul si faina si framantam un aluat pe care il lasam la dospit (intr-un bol acoperit, langa o sursa de caldura) pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul!
Obtinem un aluat elastic, pe care il impartim in patru parti egale si apoi impartim fiecare din cele patru parti in alte trei! Asadar obtinem douasprezece bucati de aluat.

Fiecare bucata de aluat o modelam sub forma unei bile! Asezam cele douasprezece bile in forma de copt tapetata cu unt!

Lasam painicile in tava pentru inca 50-60 minute sau pana cand isi dubleaza volumul si apoi le ungem cu un ou batut!

Dam painicile la cuptorul preincalzit la 180*C pentru 30-35 minute sau pana cand se rumenesc frumos!

Sunt bune oricand si oricum... cu cafea, ceai, lapte... unse cu unt, gem sau Nutella!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Painici cu lapte (Anpan bread)-0
Painici cu lapte (Anpan bread)-1
Painici cu lapte (Anpan bread)-2
Painici cu lapte (Anpan bread)-3

COMENTARII (25)

gabryela

gabryela 1

15.03.2013, 14:47

arata foarte bine!!!!!!!!a-s vrea sa stiu daca se poate folosi si drojdie de bere in locul celei uscate???

Bya Ralu

Bya Ralu 1

15.03.2013, 16:19

super faine!

feliciacristea46

feliciacristea46 1

05.08.2014, 18:28

Seamana cu aluatul ce cgozonac. !chifle dulci. !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24