abetina

1

Bucataras
incepator

Botosani

Bucataras din 13.03.2014

RETETE90
PRIETENI28
Retete

Taci si inghite

In Mancaruri cu carne la 1 Oct 2018

Taci si inghite este o vorba pe care o spun eu celor dragi mie atunci cand fac mofturi la masa, atunci cand imi reproseaza ca nu e buna mancarea, ca ar mai trebui sare sau zahar sau e prea cruda sau prea fiarta. Eu fac mancare fara sa o gust, stiu cat, cand si cum sa le potrivesc din ochi si daca...

Sarmale cu crupe-reteta de post

In Mancaruri de post la 25 Sep 2018

  Se spala crupele in mai multe ape, pana se duce toata hoaspa (invelisul de la bobul de porumb).    Se adauga orezul brun, buretii,  ceapa,morcovii, dati prin masina de carne, se adauga uleiul de masline, sare, piper macinat, pasta de tomate, se omogenizeaza si se invelesc...

Sarmalute cu praz in dovleac

In Mancaruri cu carne la 19 Sep 2018

Se curata prazul si se pune la undit, se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor, oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata, amestecam usor si lasam sa se intrepatrunda gusturile.    Se pune intr-o oala apa la fiert, sa tot fie o jumatate de oala cu...

Aperitiv bulete cu cartofi si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2018

  Se fierb cartofii in coaja, se curata si se paseaza ca pentru piure, se adauga prazul tocat fin, usturoiul pasat, bulionul de gogosari, ouale, sare, oregano, rozmarin, boia de ardei iute, sunca Praga data prin razatoarea mare, 100 gr.pesmet si se omogenizeaza bine compozitia. Se ia...

Aperitive Oua in cuib

In Aperitive / Garnituri la 10 Sep 2018

Se ung formele de briose cu unt, se asaza in ele cate o felie si jumatate de sunca taraneasca uscata, se pune cate o feliuta de branza gouda, cate un cub mic de cascaval afumat, se sparge un ou deasupra si se presara putina sare si chilli, apoi se da tava de briose la cuptor la foc iute pentru...

Ciulama cu pui de tara si hribi

In Mancaruri cu carne la 30 Aug 2018

  In mod normal, o ciulama este o mancare cu faina prajita in grasime si cu mama pe inima va spun ca asa mancare nu da bine nici la stomac si nici la ficat, asa ca azi voi pregati o ciulama mai dietetica, cu gust mai bun si mai sanatoasa.    Se portioneaza puiul si se pune la...

Zacusca cu ardei capia urechi de elefant si ciuperci

In Zacusca la 24 Aug 2018

Se coc ardeii capia, se curata de seminte, cotoare, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne.    Se coc vinetele, la foc iute, se curata, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne.    Se dau ciupercile...

Vinete impanate-reteta reinterpretata

In Mancaruri de legume la 21 Aug 2018

  Am reinterpretat reteta dupa gusturile si preferintele familiei mele, am dat o nota aparte si cu mana pe inima as putea sa spun ca a iesit ceva absolut delicios. Am folosit carne de oaie din spatiul carpato danubiano pontic, bio cum le place europenilor, cu gust specific, dar sanatos cum...

Nacreala sau sarbusca cu oua-ciorba moldoveneasca reinventata :)

In Supe/Ciorbe la 10 Aug 2018

Se curata cartofii, se taie cuburi potrivit de mari si se pun la fiert cu apa. Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei; in timp ce se prajeste ceapa, se taie morcovii felii si se pun peste ceapa, se lasa sa se prajeasca cam atat cat se trece la alt nivel, se taie ardeiul...

Pastrav cu legume

In Retete Delikat la 7 Aug 2018

Se curata pestele, se clateste si se asaza in tava, se adauga peste el gogosarul feliat, rosia felii, ceapa felii, sare, amestec ierburi cu boia, oregano, ulei de masline, 200 ml.apa si se da tava la cuptor iute pana cand se patrund si se intrepatrund gusturile si totul este fiert. Timp de...

Tocana de ciuperci creasta cocosului

In Retete Delikat la 1 Aug 2018

Se spala ciupercile foarte bine, se rup in buchetele mici sa se poata curata bine, apoi se pun la fiert; se fierb foarte bine, dupa care se clatesc sub jet de apa rece sa se elimine unele impuritati ce pot ramane inainte de fierbere, mentionez ca se spala mai greu un pic, dar cine iubeste...

Malasolca in vas de paine - reteta reinterpretata

In Peste la 30 Iul 2018

Daca as fi pregatit reteta dupa original, sunt sigura ca nu s-ar fi uitat la ea cineva cu ochi buni, in primul rand nu se preteaza la o masa de moldoveni si in al doilea rand, reteta nu arata wow sa dea pe spate gurmanzii woow. Cand te nasti cu asa ceva, te inveti cu asa mancare si ti se pare...

Vinete cu branza la cuptor

In Retete Delikat la 28 Iul 2018

   Se spala vinetele, se feliaza felii mai grosute si se pun intr-un vas peste care se adauga sare, chilli, cimbrisor, boia de ardei dulce, se amesteca sa fie cuprinse de condimente si se coc in tava in care s-a pus hartie de copt. Se coc pe ambele parti cam cate cinci minute pentru...

Cartofi frantuzesti cu ingrediente romanesti

In Retete Delikat la 25 Iul 2018

      Se curata cartofii, se feliaza si se clatesc cu apa rece. Se toarna peste ei condimentele de cartofi 100% naturale, se amesteca si se pune jumatate din cantitatea lor intr-o tava care s-a uns in prealabil cu unt si s-a presarat faina peste unt sa nu se prinda mancarea....

Tocanita de hribi putin picanta-reteta de post

In Retete Delikat la 22 Iul 2018

Se curata ceapa si se pune la prajit cu ulei de masline, se prajeste ceapa foarte bine, pana devine translucida, apoi se adauga gogosarul taiat fideluta si se lasa sa se patrunda, dupa care se adauga rosia taiata cubulete. Se da focul la mic si se lasa sa fiarba bine pana devine un sos, dupa care...

Ardei umpluti - reteta reinterpretata ca pe timpul lui Cuza

In Oaie la 19 Iul 2018

  La prima citire a retetei as fi zis ca nu are nimic de a face cu mine, cu familia sau cu o reteta consumabila si in acelasi timp si foarte delicioasa. Nu se pregateste in zona mea, zona Moldovei, asa mancaruri cu carne de oaie, miel, insa familia mea este indragostita pur si simplu de...

Supa cu zdrente

In Supe la 15 Iul 2018

 Mod de preparare pentru taitei:   Se pune intr-un vas putina faina, un ou, putina sare si putin piper macinat, se framanta un aluat foarte tare. Se spune ca acest aluat este aluatul unei femei zgarcite care facea in casa taitei doar cu ou, sare si faina si din ei pregatea...

Gogosari umpluti cu compozitie de sarmale-reteta de post

In Retete Delikat la 13 Iul 2018

Se dau prin robot ciupercile, morcovii, cepele si se pun intr-un vas suficient de mare incat sa incapa toata compozitia de sarmale. Se adauga pasta de tomate, plicul cu Delikat, sare daca mai trebuie, uleiul de masline si se omogenizeaza compozitia. Se scot cotoarele la gogosari, se clatesc si...

Ceafa de porc cu piure in culori

In Retete Delikat la 12 Iul 2018

    Se curata morcovii, se taie conopida si brocoli in buchetele si se pun la fiert cu apa si sare, se fierb timp de 15-20 minute, cam atat cat sa intre usor furculita in legume la verificare. Se clatesc si se mixeaza pe rand.    Se pune la mixat morcovul, 30 gr unt, o...

Prajitura cu piersici si migdale trase in ciocolata

In Dulciuri la 18 Iun 2018

  -Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza la robot la viteza mare cu un varf de cutit de sare pana se obtine o bezea densa,dupa care se adauga zaharul putin cate putin continuand mixarea pana la topirea completa a zaharului.   -Galbenusurile se amesteca cu uleiul si...

Chiftele din cartofi noi cu marar

In Mancaruri de post la 14 Iun 2018

Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar, piperul macinat, sare, turmeric, faina de grau si se omogenizeaza compozitia. Intr-o tava se pune hartie de copt, peste hartie se toarna o lingura de ulei de...

Desert placinte moldovenesti

In Dulciuri la 7 Iun 2018

  Se pune drojdia intr-un vas, peste ea se adauga 100 ml. zer, zaharul, sarea si se omogenizeaza bine pana la topirea completa a zaharului. Se toarna drojdia peste faina de grau, se adauga untul topit la bain-marie, ouale, esenta, restul de zer si se framanta un aluat suficient de tare, mai...

Desert clafoutis cu cirese

In Dulciuri la 6 Iun 2018

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga ouale, laptele, untul topit si esenta si se mixeaza la viteza mare pana se obtine un aluat subtire, un pic mai gros ca la clatite.   Se tapeteaza tava...

Stufat de iepure

In Iepure la 7 Apr 2018

Se pun intr-un vas vinul, condimentele, sarea si carnea de iepure si se lasa peste noapte la macerat. Dupa circa 12 ore, se prajeste carnea in ulei incins, se scoate si se asaza pe un platou.    Se toaca ceapa si usturoiul si se prajesc in uleiul ramas de la prajirea carnii.  ...

Drob de miel

In Oaie la 5 Apr 2018

Se pun la fiert maruntaiele de miel cu apa,sare si foi de dafin. Se toaca carnea de porc; se toaca legumele marunt. Se fierb 10 oua tari, Dupa ce se fierb maruntaiele, se lasa la rece si se dau prin masina de tocat carne, se adauga carnea tocata, cele sase oua crude, sare dupa gust,...

Desert pasca cu branza si aluat fraged

In Dulciuri la 4 Apr 2018

Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga untura, oul, sare, lapte si se framanta un aluat suficient de tare. Se face o foaie rotunda si se pune intr-o tava detasabila in care s-a pus hartie de copt, aluatul trebuie sa ajunga pana pe marginile tavii.      Se pune...

Desert pasca cu branza

In Dulciuri la 21 Mar 2018

Se cerne faina de grau intr-un vas, peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar, un pic de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta, coaja de portocala rasa prin razatoarea mica, untul la temperatura camerei si framantam foarte bine un aluat...

Humus din fasole alba si naut-reteta de post

In Mancaruri de post la 20 Mar 2018

Se pune la mixat toate ingredientele si se mixeaza foarte bine pana se obtine o pasta omogena, se serveste pe paine neagra cu putine masline sau fara, dupa gust si preferinte. Sa aveti pofta, dragilor si va doresc un post usor si binecuvantat!

Ciorba de perisoare cu carne amestec

In Ciorbe la 20 Mar 2018

Se fierb oasele, se scot, se strecoara supa si se adauga radacinoasele taiate cubulete mici, mixul de gogosari, se lasa sa fiarba cam 10 minute la foc potrivit.   Intr-un vas se pune carnea, ouale, putina sare, se amesteca si se face o compozitie omogena, se ia in podul palmei cate putina...

Tocana de porumbei la oala minune

In Mancaruri cu carne la 20 Mar 2018

Se curata ceapa, se toaca si se pune pe fundul oalei, se adauga porumbeii, sare, piper, apa, se pune capacul si se fierb sub presiune cam o ora, depinde de cat de batrani sau tineri sunt porumbeii. Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca. Sunt o adevarata delicatesa. Sa aveti pofta,...

Afisate 31 - 60 din 90 retete    

Postari recente

publicat la 21.02.2024

Reteta de preparate traditionale

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Dacă râzi de greșelile pe care le faci s-ar putea să îți lungești viața. Dacă râzi de greșelile altuia s-ar putea să ți-o scurtezi.

 
 
 
Retete preferate
Tort cremes

Voturi:14

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]